Pool Is Cool streeft naar locatie voor openluchtzwemmen in Brussel

AB
© brusselnieuws.be
26/01/2016

'Pool Is Cool' vergadert dinsdagavond met geïnteresseerde burgers over het gebrek aan een Brusselse zwemplek in open lucht. “Een openluchtzwembad is één optie, maar het hoeft niet persé een kuip te zijn. Er zijn in de stad nog natuurlijke mogelijkheden met potentieel.”

Pool Is Cool bestaat voorlopig nog uit een kleine groep van tien Brusselaars die een openluchtzwembad willen. “Het gebrek aan zo’n zwembad is een kwestie die iedereen aanbelangt. Iedereen gaat graag buiten zwemmen, ook al is dat moeilijker om je in te beelden in de winter”, zegt Paul Steinbrück aan brusselnieuws.be.

“Het is schrijnend dat er geen openluchtzwembad is in onze stad terwijl dat wel het geval is in andere belangrijke Europese steden.” Door een plek te creëren waar openluchtzwemmen terug mogelijk is, verbetert de leefkwaliteit van de stad, aldus Pool Is Cool.

Pool is Cool zet zich op twee fronten in om de huidige situatie te verbeteren. “We willen onze krachten bundelen met een grote groep mensen en de aandacht trekken naar de publiek ruimte”, zegt Steinbrück. Zo kunnen ze politieke druk uitoefenen. “Bij verkiezingen komt het zwembadverhaal altijd terug, maar blijven wachten is geen optie.”

Daarnaast besteedt het initiatief ook aandacht aan essentiële research. “We onderzoeken ook wat mogelijk is op langere termijn.”

Pool Is Cool organiseert vanavond een open infomoment. U kan er zelf aansluiten bij de groep of zelf nieuwe ideeën aanreiken.

Praktisch
Dinsdag 26/01/2016 om 20u
4041 Ravensteingalerij

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni