PS: ‘Bouw speeltuin op koninklijk domein’

© brusselnieuws.be
05/10/2012
Een moestuin op de Grote Markt, een speeltuin in het koninklijk domein of thermen in het Justitiepaleis. De PS-SP.A-lijst van de stad Brussel lanceert een aantal opmerkelijke ideeën voor de stad via het collectief ‘Non peut-être’.

'Non peut-être' is een initiatief van PS-schepen Philippe Close die daarvoor tien jongere kandidaten van de PS-SP.A-lijst rond zich verzamelde.

"Hiermee willen we thema's lanceren in de campagne die traditioneel niet aan bod komen", zegt kandidate Ans Persoons (SP.A, 8ste plaats), die zelf wat zien in een bokszaal in een lege hangar op de Ieperlaan. "We wilden out-of-the-box denken. Onconventionele ideeën lanceren die toch best serieus genomen kunnen worden."

Een van de opvallendste voorstellen komt van Julie Fiszman (12de plaats), die een deel van het 189 hectare grote domein van Laken wil omvormen tot een park en speeltuin voor het grote publiek. Ze roept Koning Albert op daarvoor "un petit geste" te doen.

Delphine Houba (45ste) van haar kant wil een boerderij op de Grote Markt plaatsen. "Die kan mensen informeren over het recht op voedsel, gezond eten en over bio- en seizoensproducten", zegt ze.

Vullen de 'gekke' lijst aan: Gigantische ruilbeurzen in het centrum van de stad (Sébastien Huber, 44ste), Dakparken en -tuinen in de Noordwijk (Cedric Limani, 23ste), een opnamestudio voor jong Brussels talent in het Amerikaans theater (Lydia Mudyebele Ngoi, 20ste) en automatische vacature-aanbiedingen voor werklozen via het internet (Mounia Mejbar, 17de)

Andere ideeën behoren dan weer tot de gekende stof voor wie de Brusselse politiek volgt. Zo wil Philippe Itschert (46ste) de centrale lanen autovrij maken. Burgemeester Thielemans heeft dit nochtans al verscheidene keren beloofd. Rebecca Overloop (9de) lanceert het idee om een maandelijkse autoloze zondag te houden in Neder-Over-Heembeek.

Philippe Close zelf ten slotte ziet heil in een grondige herbestemming van het Justitiepaleis. Dat moet in de toekomst een bibliotheek, een museum en een crèche herbergen. Zelfs voor sportterreinen en thermen moet er plaats zijn in wat nu nog een justitietempel is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni