Restaurant Salon 58

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
03/09/2005
Als we dit schrijven duurt het nog anderhalve bol en het Atomium zit volledig in het nieuw. Architect André Waterkeyn mag zijn schoenen laten poetsen voor de plechtige heropening later op het jaar. Van zijn hand is ook het Pavillon Tuilier tweehonderd meter verderop, eveneens een gebouw met een bolvormige structuur dat in 1958 werd opgetrokken.

Dit geklasseerde gebouw werd al drie jaar geleden gerenoveerd, nadat het jarenlang ernstig verwaarloosd was geweest. Bar-restaurant Salon 58 dat er nu gevestigd is, is een van de weinige horecazaken in de omtrek. Het is een curiosum met twee verdiepingen en een interieur dat twijfelt tussen de Expo 58-stijl en de hedendaagse lounge-bars. Hier en daar zagen we een ornamentje en een kleurtje waarvoor wij niet echt zouden gekozen hebben, maar lunchen op een van de twee terrassen (met zicht op het Atomium of op het Osseghempark) lijkt ons wel iets.

Vrijdag en zaterdag draaien dj's een plaatje. Het publiek bestaat hoofdzakelijk uit iets nettere lui die te maken hebben met de expohallen, en dat vertaalt zich ook in de prijzen die beginnen bij 2,50 euro voor een fruitsap en 3 euro voor een Carlsberg. Tijdens de auto-, bouw- en andere salons zit het hier altijd vol. En ook voor de sportwedstrijden in het Koning Boudewijnstadion is er ambiance.

:: Salon 58, Atomiumlaan 6, 1000 Laken - 02-479.84.00 - salon58@skynet.be
open: 11.00 > 15.00 uur en 18.00 > 02.00 uur
gesloten: zaterdag (middag) en zondag

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni