Schaarbeekse kandidaten beschuldigen PS van zionisme

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
27/09/2012
Kandidaten van Egalité en van de Lijst van de burgemeester in Schaarbeek beschuldigen de PS ervan een zionistische kandidaat op de lijst te hebben staan. "Wie PS stemt, stemt zionistisch," zegt Nordine Saïdi van Egalité. PS-boegbeeld Philippe Moureaux reageert verontwaardigd.

Yves Goldstein, de nummer twee van de PS in Schaarbeek en getipt als burgemeester als Laurette Onkelinx (PS) de verkiezingen wint, is binnen de Marokkaanse gemeenschap in Schaarbeek mikpunt van kritiek omwille van zijn joodse achtergrond.

Nordine Saïdi van de klein-linkse partij Egalité beschuldigt Goldstein ervan de kaart te trekken van Israël. "Welke andere kandidaat van de PS ziet het zitten om naast een voormalig lid geafficheerd te hangen van de CCOJB, de organisatie van joodse verenigingen die het voortbestaan van de staat Israël met alle middelen wil verdedigen," zo staat te lezen op zijn facebookpagina. "Wie PS stemt, stemt voor het zionisme", voegt hij daar aan toe.

Ook op de lijst van burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) maakt een kandidaat van Marokkaanse origine opmerkingen over de joodse achtergrond van Goldstein. "Actieve zionist zijn en kandidaat voor de PS in Schaarbeek is blijkbaar geen enkel probleem. Verduiveld: ik had een kandidaat van Hamas moeten suggereren op de burgemeesterslijst," tweette Adnan Bel Khatir, 26ste op de lijst van burgemeester Clerfayt.

Goldstein is verontwaardigd over de politieke aanvallen. "Ik verdedig inderdaad het voortbestaan van Israël, maar ben net zo goed voor de oprichting van een Palestijnse staat. Dat levert mij trouwens vijandige reacties op binnen de joodse gemeenschap," zegt hij aan La Capitale.

Ook Philippe Moureaux is boos: "De aanvallen tegen Goldstein zijn laag en getuigen van geen enkel respect voor de diversiteit," zo laat hij via Twitter weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni