SchoolGrappling: verbroederen op de tatami

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
23/01/2012
Kinderen uit het eerste en tweede leerjaar vechten in alle vriendschap tijdens de vijfde SchoolGrappling.

De Brussels Brazilian Jiu Jitsu Academy (BBJJA) en Buurtsport Brussel verwachten op 10 februari opnieuw honderden kinderen in sportzaal Victoria. Vorig jaar klokten ze af op 385 deelnemers. De meeste scholen komen uit Koekelberg en Molenbeek.

Vanaf negen uur worden de leerlingen uit het eerste leerjaar verwacht; om 13 uur is het de beurt aan het tweede leerjaar. Ze krijgen allemaal een gezamenlijke opwarming voorgeschoteld, waarin de leerlingen uit de verschillende scholen elkaar beter leren kennen dankzij groepsversterkende oefeningen. Dan volgen grappling-wedstrijden per leeftijd, gewicht en geslacht. De initiaties zijn al op school tijdens de lessen L.O. gegeven.

De 'koala' of de 'Crocodile Dundee', elke worstelgreep is goed voor een overwinning. Maar ondanks het trek- en sleurwerk blijft sportiviteit het belangrijkste. Voor een kamp geven de kinderen elkaar een hand en achteraf moeten ze elkaar omhelzen. Elke deelnemer krijgt een medaille, en de school met de meeste eerste plaatsen kaapt de SchoolGrappling Trofee mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni