Schuiten gaat mobiel: nadenken over bewegen in de stad

Steven Vandenbergh
15/09/2010
Architect Luc Schuiten stelt tijdens een vierdaags mobiliteitsevenement innovatieve en futuristische voertuigen tentoon.

Move It, een evenement over stedelijke mobiliteit, palmt het Flageyplein en Heilig-Kruisplein in. Vier dagen lang komen nieuwe en futuristische mobiliteitsvormen aan bod.

De tijdelijke expositie van de Belgische architect Luc Schuiten over vernieuwende voertuigen, die licht en smal zijn, moeten de bezoeker laten nadenken over andere manieren van verplaatsen.

Tegelijk demonstreert de vzw Altéo hoe moeilijk het soms is voor mensen met een handicap of ziekte om zich door het verkeer te bewegen. In een rolstoel, met krukken of geblinddoekt kunt u het zelf uitproberen.

Daarnaast is er een behendigheidstraject om nieuwe soorten fietsen te testen; twee jongeren van een Brusselse circusschool demonstreren fiets­acrobatie, en u kunt een ritje maken op een Segway, een tweewielig elektrisch voertuig.

Kinderen leren intussen hoeveel CO 2 ze uitstoten tussen thuis en het Flageyplein, afhankelijk van het vervoersmiddel. Het evenement, een samenwerking tussen Schuiten, de gemeente Elsene en het Europees Economisch en Sociaal Comité, loopt van 19 tot en met 22 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni