S1401 Lavazza

Shop Joy: Lavazza Boutique

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
06/11/2013

Aan de Jacqmainlaan ging zopas de eerste Europese Lavazza Boutique open. Dat is goed nieuws voor Italiaanse koffieliefhebbers, zowel particulieren als professionelen. Die kunnen er naast koffiebonen, -kopjes en -toestellen ook terecht voor workshops om de perfecte espresso, ristretto of cappuccino te leren maken.

Lees ook: Shop Joy: For me K

De uitnodiging voor de boetiek beloofde het volledige Lavazza-gamma, maar dat klopt niet helemaal. Lavazza Italië koos een vijftal mengelingen uit die het goed doen op de Belgische markt, verkrijgbaar in verschillende formaten. Voor de kenners: Crema e Gusto, Qualita Oro, Qualita Rossa, Club Arabica, Crema e Aroma en Decaffeinato.

Lavazzas duurzame koffie ¡Tierra! ligt er ook, verkrijgbaar in blikken dozen ontworpen door Italiaanse designers als Cavalli, Missoni en Moschino. En die vind je niet gemakkelijk ergens anders. Net zoals de koffiekopjes in limited edition, of de thermosbeker om ook onderweg je caffeïnepeil te onderhouden.

De boetiek verkoopt ook een ruim aanbod toestellen, maar nog interessanter zijn de workshops van barista Jeroen Clauwers. Hij won verschillende baristawedstrijden en volgt geregeld opleidingen in Turijn, de bakermat van Lavazza. Daar begon het allemaal in 1895, in een kleine kruidenierszaak waar Luigi Lavazza zijn eigen koffie roosterde, mengde en verkocht. In de jaren 1960 introduceerde Lavazza als eerste bedrijf vacuümverpakte koffie. De Italiaanse marktleider neemt koffiedrinken bijzonder serieus: de juiste hoeveelheid koffie, water en geduld zijn essentieel. Tijdens een workshop van Lauwers kom je dus niet te weten hoe je hartjes maakt in het melkschuim van je cappuccino, want aan latte art doet Lavazza niet mee.

Het aanbod wordt nog uitgebreid, op basis van de klantenreacties. Een leuk adres voor koffiefans en voor wie (nu al) op zoek is naar originele kerstcadeaus.

Emile Jacqmainlaan 128, Brussel
open: di > za van 10 > 18.00 uur

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Shop, De shoppingtips van Agenda

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni