vrije basisschool Heilig Hart jette

Sint-Pieters en Heilig Hart breiden uit

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
21/05/2014

Om tegemoet te komen aan het capaciteitsgebrek in het Brussels Nederlandstalig onderwijs breidt de vzw Sint-Goedele, inrichtende macht van enkele katholieke scholen, verder uit.

Het Sint-Pieterscollege in Jette kreeg drie jaar geleden een extra vestiging in Laken. Sinds vorige week staat er een gloednieuw gebouw. Hiervoor werd het oude gebouw van Spes, de basisschool voor buitengewoon onderwijs die naar Anderlecht trok, volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bovenop werd een vrolijke nieuwbouwverdieping neergezet, bedoeld voor De Zinnekes, de nieuwe crèche die enkele maanden geleden van start ging. In het vernieuwde gebouw is er ook plaats voor de buitenschoolse opvang Stroomopwaarts.
De school, crèche en buitenschoolse opvang, die samen de Brede School De Haven vormen, zitten nu nog in hun containerklasjes maar verhuizen de komende maanden naar het nieuwe gebouw.

Sint-Goedele gaat ook bouwen in Jette. Daar wordt deze week de eerste steen gelegd van het nieuwe modulaire gebouw voor basisschool Heilig Hart, dat eind dit jaar klaar moet zijn. Daarna wordt ook het kasteel Bonaventure volledig gerenoveerd. Door de nieuwbouw en renovatie van het kasteeltje zal de Heilig Hartschool zijn capaciteit kunnen verdubbelen tot 480 leerlingen.

De bouwprojecten in Laken en Jette kosten respectievelijk 5,2 en 6 miljoen euro, waarvan telkens 85 procent wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap.

Begin dit jaar huldigde Sint-Goedele ook al de nieuwbouw van de Lutgardisschool in Etterbeek in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni