Stad wil Brusselse brouwers in biertempel

KH
© brusselnieuws.be
25/04/2015

De Stad Brussel wil absoluut dat de twee Brusselse brouwers Cantillon en Brasserie de la Senne aanwezig zijn in de toekomstige biertempel. Eerder leek er geen plaats te zijn voor de twee artisanale brouwerijen.

Vertegenwoordigers van de twee brouwerijen hadden vorige week een ontmoeting met Brussels schepen voor Toerisme Philippe Close (PS), die het dossier van de biertempel beheert.

Close had de brouwers uitgenodigd omdat hij ze heel graag bij het project van de biertempel wil betrekken. Totnogtoe zag het ernaar uit dat de toekomstige topattractie in het Beursgebouw enkel grotere brouwers zou opnemen.

“We willen graag ook een Brusselse identiteit geven aan de biertempel”, zegt Close aan brusselnieuws.be. “De diversiteit is net de kracht van het Belgische bier, dus moet er ook plaats zijn voor kleine, ambachtelijke brouwerijen."

De Stad Brussel is samen met de Belgische Brouwers initiatiefnemer van het project en heeft dus meer dan een vinger in de pap bij beslissingen over de biertempel.

Niets beslist
Cantillon en Brasserie de la Senne reageerden positief op de démarche, maar er is op dit moment nog niets beslist. De verschillende partijen spraken af om de besprekingen later verder te zetten.

In de loop van de maand juni moet duidelijk worden welk architectenbureau het Beursgebouw mag aanpakken. Dat bureau zal dan ook een definitieve naam mogen voorstellen voor het project, dat nu nog officieel 'Belgian Beer Palace' heet.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni