Syriëronselaars bij voedselbedeling: 'Ook optreden in Centraal Station'

© brusselnieuws.be
20/04/2013
Schaarbeek verbiedt alle voedselbedelingen aan het Noordstation, na klachten over ronselpraktijken voor Syrië. De vzw Samaritanen roept de Brusselse burgemeester op om ook in zijn gemeente op te treden.

Elke zaterdagavond is er een gratis voedselbedeling aan het CCN-gebouw naast het Noordstation. De organisatie Resto du Tawhid, die de bedeling organiseert, wordt gecoördineerd door Jean-Louis Denis, een bekeerde moslim en lid van Sharia4Belgium.

Volgens verschillende getuigenissen zou tijdens de voedselbedeling ook opgeroepen zijn om naar Syrië te trekken. Dat melden RTBF en VRT. Ook minderjarigen zouden aanwezig geweest zijn.

De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) maakt ook melding van een Youtube-filmpje waarop te zien is hoe tijdens de bedeling jongeren ingelijfd worden. De burgemeester neemt de maatregel in afwachting van het resultaat van een gerechtelijk onderzoek naar de ronselpraktijken.

Burgemeester Clerfayt zit binnenkort samen met alvast één vzw. Hij hoopt daar garanties te krijgen waardoor hij zijn verbod kan intrekken. Het verbod geldt nu voor drie maanden.

Centraal Station
De caritatieve vzw De Samaritanen roept de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans (PS) op om dezelfde maatregel te nemen voor zijn gemeente.

De extremistische organisatie komt immers ook in het Centraal Station, zegt Claude Vander Elst van de organisatie aan tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni