Van Holsbeeck: 'Anderlecht is en blijft een Brusselse club'

© FM Brussel
30/06/2008
Sporting Anderlecht is niet happig om zich aan te sluiten bij de Vlaamse voetballiga, zegt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck in de krant De Morgen. Afgelopen weekend bereikten de Belgische Voetbalbond en Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (Vl.Pro) een overeenkomst over een Vlaamse en Franstalige voetballiga.

De bedoeling van de Vlaamse voetballiga is alle ploegen vanaf derde klasse inlijven, samen met de jeugdploegen van eerste en tweede klasse. De ploegen van eerste en tweede nationale blijven in de profliga. Die moeten volgens Anciaux niet gesteund worden in hun werking.

Toch zou de Brusselse club RSC Anderlecht van de Vlaamse steun kunnen genieten en tien miljoen euro krijgen voor de bouw van een nieuw stadion, op voorwaarde dat de club zich bij de Vlaamse liga aansluit.

Een eerste reactie van manager Herman Van Holsbeeck kwam erop neer dat Anderlecht altijd een Brusselse club geweest is waarin zowel Waalse als Vlaamse voetballers zich thuisvoelen, en dat hij dat graag zo wil houden.

Geen probleem, zegt Anciaux, maar dan moet de ploeg niet op extra steun rekenen: "Ik kan alleen maar werken met de decreten die er zijn en ik kan dus enkel middelen geven als de clubs zich aansluit bij de Vlaamse liga," aldus Anciaux. "Dat is nu eenmaal het decreet dat al een tijdje bestaat en waarvan ik denk dat het een goed decreet is: het is belangrijk dat de Vlaamse Gemeenschap zoveel mogelijk impulsen geeft."

Het dossier rond het Vlaamse voetballiga sleept al vijftien jaar aan. Op 1 januari 2009 zou de oprichting een feit moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni