Steven Vanackere

Vanackere hoeft geen verantwoording af te leggen in tunnelcommissie

© brusselnieuws.be
11/03/2016

Steven Vanackere (CD&V) zal niet voor de tunnelcommissie verschijnen. Simpelweg omdat hij er geen politieke verantwoordelijkheid in draagt. Voormalig minister-president François-Xavier de Donnea (MR) suggereerde tijdens de tunnelcommissie woensdag dat ook Steven Vanackere, als kabinetschef van wijlen Jos Chabert, gehoord moest worden over het onderhoud van de tunnels.

Vanackere was de kabinetchef van Jos Chabert maar niet in de periode dat die minister van Openbare Werken was. “Ik heb blijkbaar een grote indruk achtergelaten op meneer de Donnea”, grapt Vanackere. “Maar op het moment dat ik kabinetschef was van Chabert, was hij minister van Begroting. Ik weet wel dat hij er heel wat geld voor heeft proberen vrij te maken maar het is hoe langer hoe duidelijker dat het Brussels Gewest zwaar ondergefinancierd was”.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Tunnels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni