Verkeerssituatie de Brouckère verandert, metroroltrap verhuist

© brusselnieuws.be
07/04/2016

Vanaf woensdagavond is de verkeerssituatie op het De Brouckèreplein dan toch veranderd. De wijzigingen werden in januari al aangekondigd, maar worden nu pas uitgevoerd. Ook de werkzaamheden aan metrostation De Brouckère zijn begonnen. De metroroltrappen aan de Coca-Colareclame verdwijnen.

“Het plein is afgesloten ter hoogte van de Zwaluwenstraat”, zegt Marc Daniëls, woordvoerder van Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD). Als reden voor de vertraging haalt hij het weer en stadsarbeiders die elders bezig waren aan.

Het De Brouckèreplein wordt door de werken afgesloten voor het verkeer dat via de Emile Jacqmainlaan de stad inrijdt. De automobilisten moeten voor het plein linksaf richting Adolphe Maxlaan of rechtsaf richting Lakensestraat. Via die straat kunnen ze de zogenaamde bestemmingslus oprijden.

Sinds december was op het plein opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen, omdat voertuigen opnieuw vanuit de Wolvengracht konden afdraaien naar de Adolphe Maxlaan. Dat gebeurde op vraag van Hotel Metropole. Die situatie blijft wel behouden.

Dak metrostation is lek
Vandaag beginnen ook de werken aan het metrostation De Brouckère. Het dak van dat station is, in de woorden van Marc Daniëls, “zo lek als een zeef”. “Het ligt maar een paar meter onder het oppervlak. Vandaar de waterproblemen.”

Verder gaat de metro-ingang aan het Continental Hotel, met de bekende Coca-Colareclame, definitief dicht. De nieuwe toegang zal aan het begin van de Adolphe Maxlaan liggen, aan de uitgang van de Noorddoorgang vanuit de Nieuwstraat. De toegang is nu al afgesloten, maar dan vanwege de terreurdreiging, laat de MIVB weten. Ook de in- en uitgang richting Muntplein is voorlopig dicht.

De metroroltrappen moeten plaatsruimen voor evenementen zoals die op de Grote Markt, of het jaarlijkse vuurwerk van aan De Brouckère, meldde Le Soir vorige zomer.

De Stad Brussel heeft inmiddels ook een conventie afgesloten met kunstenaar Anish Kapoor om een monumentaal kunstwerk uit te werken voor het De Brouckèreplein.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni