Vervoort niet akkoord over fiscale regularisatie

© Belga
24/12/2015

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) beklemtoont dat zijn regering niet zonder meer akkoord is met het permanente systeem van fiscale regularisatie dat de federale regering wil organiseren. Zijn Vlaamse evenknie Geert Bourgeois (N-VA) had dat eerder op de dag laten verstaan, net als verschillende andere betrokkenen bij het Overlegcomité.

"Het Brussels Gewest zit eerder op de principiële lijn van Wallonië en is klaar om mee te gaan in een samenwerkingsakkoord onder bepaalde voorwaarden", zo zet Vervoort de puntjes op de i. Van het zonder meer aanvaarden van het federaal voorgestelde mechanisme is voor hem geen sprake. "Geert Bourgeois vergist zich."

Het eigenlijke werk moet nog gebeuren, aldus de Brusselse PS'er. "De beslissing van het Overlegcomité (tussen de verschillende regeringen, nvdr) woensdagochtend stelt dat een samenwerkingsakkoord de conditio sine qua non is om te beantwoorden aan het bevoegdheidsconflict", zo argumenteert hij.

Volgens Vervoort stelt de federale regering al te makkelijk dat de bevoegdheidsproblemen die de Raad van State opwierp nu van de baan zijn, waardoor de weg zou vrij zijn voor de invoering van het systeem. Eerder op de dag viel in federale kringen inderdaad te horen dat de instemming van Wallonië niet noodzakelijk is om nu door te zetten met de plannen. Federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil in elk geval vaart maken met de uitwerking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni