Videoclip moet Brussels imago verbeteren

FVDE
© brusselnieuws.be
07/01/2016

De Stad Brussel heeft een videoclip gelanceerd die het imago van de stad moet oppoetsen: “Nous sommes Bruxellois – Wij zijn Brusselaars”. Brusselaars geven er hun eigen visie op de stad: "Brussel, dat zijn veel ontmoetingen en leren van een ander." Later op de dag start ook het Gewest een imagocampagne.

Het filmpje is van de hand van de vzw Bravvo van de Stad Brussel. In de video zijn diverse Brusselaars te zien die hun zegje doen over de Brusselse identiteit. “Ik vind het moeilijk om de Brusselse identiteit te definiëren. Als er één miljoen mensen zijn, zijn er één miljoen identiteiten”, zegt iemand.

“Brusselaar zijn, dat is eerst en vooral vrolijk zijn”, zegt iemand anders. “Dat is ook bier drinken”, aldus een jonge vrouw. Anderen loven de Brusselse zelfspot, of het Brusselse accent, dat “het midden houdt tussen het Arabisch en het Brussels”.

Er komen jonge en oude Brusselaars aan het woord, mannen en vrouwen, autochtone Belgen, expats en immigranten. Tussen de headshots van allerlei Brusselaars is, voor een fractie van een seconde, ook het gezicht van burgemeester Yvan Mayeur (PS) te zien. Later komt de burgervader als enige politicus ook nog eens aan het woord. “Parijs is luxe. Milaan is mode. En Brussel, dat is hartelijkheid."

"De noodzakelijke veiligheidsmaatregelen mogen er niet toe leiden dat de bevolking haar vertrouwen in ons verliest", aldus Mayeur in een persbericht. "Met deze clip willen we aantonen dat de fundamentele waarden nog steeds door de meeste inwoners en gebruikers worden gedeeld. Ik denk vooral aan respect, nieuwsgierigheid en tolerantie ten aanzien van wie anders is."

Later op de dag stelt Visit Brussels een eigen campagne voor om het imago van heel het Brussels Gewest te verbeteren.

Bekijk hieronder het filmpje:

Bekijk ook de reportage van tvbrussel over de imagoschade van Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni