Vierwindenstraat over antiterreuractie: 'We raken hier voorlopig niet weg'

AB, SDS
© brusselnieuws.be
18/03/2016

De grootscheepse politieactie van de speciale eenheden deed de buurt vrijdagmiddag opschrikken. De gemeente heeft inmiddels een gratis informatienummer geopend. RITCS-studenten volgden vrijdagnamiddag nog een workshop in Campus Bottelarij, om de hoek van de politieactie: "We zagen zwaarbewapende jongens over de daken lopen. We zitten hier zeker nog een hele tijd vast."

Net om de hoek van de Vierwindenstraat ligt het architectenbureau 51N4E, in de Delaunoystraat. "We hoorden een luide knal en zijn toen aan het raam gaan kijken. We zagen dat er mensen geëvacueerd werden door de politie", vertelt William Riche van het bureau. De architecten gingen vervolgens naar eigen zeggen weer rustig aan het werk.

Een 30-tal studenten studenten drama en regie van het RITCS waren dan weer een workshop aan het volgen toen ze vlakbij schoten hoorden, zegt student Roger Vanpamel, die even het secretariaat bemant om de telefoons van journalisten te beantwoorden. "Ons gebouw is in lockdown, er mag voorlopig niemand in of uit. De politie stond plots voor de deur en sindsdien zitten we vast. Over de daken zagen we zwaarbewapende jongens met helmen, bivakmutsen en automatische wapens lopen."

Of er paniek heerst? "Het is hier Molenbeek hé, we zijn dit gewoon. Het gras is hier groen en de vogeltjes fluiten."

Inmiddels meldt politiezone West dat er een telefoonlijn is geopend voor alle buurtbewoners die binnen de veiligheidsperimeter verblijven. Zij kunnen bellen naar het nummer 02 - 600.49.61 voor meer informatie.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Antiterreuractie

Op vrijdag 18 maart is Salah Abdeslam, de lange tijd voortvluchtige en overlevende terreurverdachte van de aanslagen in Parijs, gevat in Molenbeek. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Aanslagen Parijs, Antiterreuractie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni