Vintage kledij aan 15 euro per kilo

© brusselnieuws.be
21/08/2013
De populaire Brussels Vintage Market pakt deze zomer uit met een nieuw concept: tweedehandskledij per kilo. Nu donderdag 22 augustus vindt de tweede kiloverkoop plaats tijdens de Boeremet aan het slachthuis in Anderlecht.

De Brussels Vintage Market is de laatste jaren uitgegroeid tot een niet te missen evenement voor liefhebbers van tweehands kledij en accessoires. Het evenement lokt elke eerste zondag van de maand zo'n duizend mensen naar de Sint-Gorikshallen.

Deze zomer pakken de organisatoren uit met een nieuw initiatief: een grote verkoop van vintage items per kilogram. "De eerste editie vond plaats in de Hortagalerij tijdens de derde verjaardag van de Afterwork Shopping begin juli en lokte achthonderd bezoekers", zegt Charlotte Brabant. "Nu verwachten we meer volk en dus waren we op zoek naar een grotere locatie. Dat is het slachthuis in Anderlecht geworden."

De kiloverkoop vindt er plaats tegelijk met de wekelijkse Boeremet. Er zal een grote kledingstand van vierhondend vierkante meter zijn. Daarnaast zullen ook tien tot vijftien ontwerpers hun eigen collectie verkopen (niet per kilo). Je eigen spullen verkopen is er niet mogelijk. Daarvoor moet je op de maandelijkse markt zijn.

Voor de kiloverkoop werkt Brussels Vintage Market samen met Vintageneration uit Amsterdam. Daar kende het concept al een groot succes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Shop

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni