Vragen bij uitspraken tweetalig onderwijs Vervoort

GDC
© brusselnieuws.be
21/05/2013
In de Franse Gemeenschap worden er vragen gesteld bij de uitspraken van Brussels minister-president Vervoort (PS), die wilde “vechten voor tweetalig onderwijs”. Het gaat eerder over het stimuleren van tweetaligheid, verduidelijkt zijn woordvoerder.

In een interview zei Vervoort vorige week dat hij een groot voorstander was van tweetalig onderwijs en 'daarvoor wilde vechten'.

Dat roept vragen op bij minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap, Marie-Dominique Simonet (CDH). "Ik meen te begrijpen dat hij niet doelt op immersie-onderwijs. Maar wil hij tweetalige inrichtende machten? Of tweetalige statuten? Dan moeten het federale niveau en de Vlaamse Gemeenschap aangesproken worden", zei ze in het parlement na een vraag van de MR.

Vervoorts woordvoerder Bram Boriau benadrukt dat Vervoort geen gewestelijk onderwijs wil. "Dat is niet haalbaar en bovendien in strijd met de Grondwet", zegt hij.

"Vervoort wilde vooral het belang van tweetaligheid benadrukken. We willen samenzitten met de gemeenschappen en hen wijzen op de eigenheid van de Brusselse situatie. Tweetaligheid stimuleren kan op heel wat manieren: uitwisselingen van leerkrachten of leerlingen bijvoorbeeld. Maar we willen geen nieuwe instituten of organisaties in het leven roepen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni