VUB koopt tweede kantoorgebouw langs Pleinlaan

LV
© brusselnieuws.be
20/08/2012
De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een tweede kantoorgebouw gekocht langs de Pleinlaan, vlakbij de campus in Elsene. Het gebouw zal onder meer administratieve diensten huisvesten en dienen als bufferruimte voor de renovatie van bestaande campusgebouwen.

De VUB heeft het kantoorgebouw aan de Pleinlaan 9 gekocht. Het heeft een vloeroppervlakte van 9.146 vierkante meter. Een deel daarvan is verhuurd. De rest wil de VUB gebruiken om allerlei diensten in onder te brengen, onder meer een deel van de administratie.

"De universiteit heeft nood aan extra ruimte door onder meer de integratie van hogeschoolopleidingen en de invoering van tweejarige masteropleidingen", zegt woordvoerder Sicco Wittermans aan brusselnieuws.be. "Er is ook nood aan bufferruimte voor de renovaties van bestaande gebouwen op de campus."

In 2010 kocht de VUB al een eerste kantoorgebouw langs de Pleinlaan, op het nummer 5. Dat gebouw werd omgedoopt tot 'Karel Van Miert building' en groepeert verschillende diensten en afdelingen die te maken hebben met internationale samenwerking.

Het eerste gebouw, goed voor ongeveer 10.000 vierkante meter, kostte 22 miljoen euro. Het is niet bekend hoeveel de VUB betaalde voor het tweede.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni