Winkelsokkel Muntcentrum in het nieuw

LV
© brusselnieuws.be
24/10/2013

AG Real Estate heeft plannen om de sokkel van het Muntcentrum te renoveren. De galerij en de metrotoegang binnenin zouden verdwijnen om plaats te maken voor grotere winkelruimten. De werken zouden in de loop van 2014 moeten beginnen.

Het Muntcentrum, tussen de Anspachlaan en het Muntplein, dateert uit begin jaren 1970. Het valt steeds meer uit de toon in een buurt die de jongste jaren een metamorfose ondergaat. Denk maar aan de nieuwe Anspachgalerij en het casino en vooral de heraanleg van het Muntplein en omgeving, in het bijzonder de Kleerkopersstraat. De Stad stelde pas nog een plan voor de Nieuwstraat en omgeving voor. Het Muntcentrum kon dus niet achterblijven.

De website archiurbain.be pakte eerder deze week uit met simulatiebeelden van een gedeeltelijk gerenoveerd Muntcentrum. Promotor AG Real Estate bevestigt aan brusselnieuws.be dat er concrete plannen zijn om de sokkel op korte termijn te grondig te vernieuwen.

Enkel het gelijkvloers, de eerste verdieping en het niveau van het metrostation De Brouckère worden aangepakt. "We hebben enkel plannen voor de sokkel omdat de rest van het gebouw eigendom is van de Stad Brussel en Bpost. Daar kunnen we dus niets aan doen", klinkt het bij de promotor.

Galerij verdwijnt
Grootste verandering is dat de galerij binnenin verdwijnt. "De doorgang is niet echt aangenaam en telt weinig passanten. De winkels zullen enkel toegankelijk zijn vanaf de straat. Op die manier kunnen we de winkelruimte optrekken tot 15.000 vierkante meter. Er is plaats voor vijf tot twaalf handelaars."

De commercialisatie moet nog beginnen maar AG Real Estate mikt op ketens die nog niet in Brussel aanwezig zijn. "De Nieuwstraat heeft al genoeg Zara's en H&M's. We hopen op een grote department store die als locomotief kan dienen. De nieuwe winkels moeten de Nieuwstraat en de Kleerkopersstraat beter op elkaar aansluiten."

Ook de huidige metrotoegang binnenin het gebouw verdwijnt. In de plaats komen nieuwe toegangen, eentje op de hoek met het Muntplein en de Schildknaapstraat, een tweede op de hoek met het De Brouckèreplein.

De bouwaanvraag zou binnenkort worden ingediend en AG hoopt in de loop van 2014 met de werken te kunnen beginnen. Voor de oplevering wordt gemikt op 2016.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni