Zeven gerechtelijke aanhoudingen bij ontruiming Keelbeeksite

© Belga
22/09/2015

Tijdens de ontruiming van de Keelbeek, het terrein in Haren waar een nieuwe gevangenis moet komen, heeft de politie zeven gerechtelijke aanhoudingen verricht voor rebellie en het gooien van projectielen. Dat maakte de woordvoerster van de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene, Ilse Van de keere, bekend.

Het Keelbeekcomité hekelde dat bomen illegaal gekapt werden zonder bouwvergunning en dat zo het leven van twee militanten in gevaar werd gebracht. Die militanten zaten in een hut op 10 meter boven de grond. De ontruiming ging van start op het ogenblik dat de Brusselse kortgedingrechter bezig was met de behandeling van het bezwaarschrift van het Keelbeekcomité tegen het ontruimingsbevel dat ze twee weken geleden kregen.

De Regie der Gebouwen wil op het terrein beginnen met de voorbereidingswerken voor de bouw van het gevangeniscomplex. De politiechef werd gewaarschuwd dat twee militanten in de hut zaten, waarna de politieactie onderbroken werd.

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Samenleving, Nieuwe gevangenis Haren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni