Zwemclub Guppies breidt uit: van beginners tot luxezwemmers

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
30/03/2016

Zwemclub Guppies in Ganshoren breidt zijn activiteiten uit. Anderhalf jaar na hun oprichting schotelen ze volwassenen een knap aanbod voor met onder meer aquazumba en aquajogging als blikvangers.

“Onze zwemschool draait op volle toeren,” vertelt voorzitter Tim Scheers. “Anderhalf jaar na het oprichten van de club in Ganshoren is er al een lange wachtlijst. We doen niet aan competitie, maar leren kinderen vanaf 3,5 jaar verschillende zwemstijlen aan om volwaardige zwemmers te worden.”

De werking van de Guppies loopt dus gesmeerd. Het aanbod om extra uren in zwembad Nereus in te vullen hielden ze aanvankelijk af, maar nu voelen ze dat ze er klaar voor zijn. Na de paasvakantie zullen ze elke weekavond tussen zeven en negen uur een aanbod hebben voor waterratten vanaf zestien jaar. “We hebben in overleg met de sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie een mooi aanbod activiteiten samengesteld met een paar populaire sporten.”

“Op maandag is er bijvoorbeeld aquajogging, een zeer intensieve activiteit. En daarna is er aquazumba, dat eveneens op donderdag plaatsvindt. Zoals de naam het zegt, is het de dansdiscipline onder water beoefenen. Het is niet per se zwaarder dan buiten het water. De leerkracht zal het tempo variëren en aanpassen. Daar heeft hij de nodige ervaring voor. Onder water sporten heeft het voordeel dat je geen schokeffect hebt, en door de weerstand kan je het zwaarder maken.”

Start-to-swim
Ook wie wilt leren zwemmen, kan dat op maandag en vrijdag tijdens start-to-swim (van 25 tot 250 meter of van 250 meter tot één kilometer). Ook wie watervrees heeft, kan lessen op maat volgen om die vrees te overwinnen. En dan is er ook nog het aanbod voor meer ervaren zwemmers. “Competitiezwemmers die baantjes willen trekken en begeleiding nodig hebben, kunnen die bij ons krijgen.”

“Aangezien we over verschillende banen beschikken, kunnen we ook luxezwemmen aanbieden: een zwembaan die volledig gereserveerd wordt voor twee zwemmers. Het is een mooie aanvulling op de leuke activiteiten waar we binnenkort mee beginnen.”

Deze nieuwe lessenreeksen zullen tien weken lang aangeboden worden, waarna de club een evaluatie zal maken. De meeste activiteiten kosten om en bij de tien euro per les (start-to-swim is goedkoper), inkomprijs inbegrepen.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten en de exacte beginuren kunt u op www.guppies.be terecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni