20 kilometer door Brussel bereidt zich voor op snikhete editie

TD
© BRUZZ
26/05/2017

De organisatie van de 20 kilometer door Brussel bereidt zich voor op een snikhete loopzondag. Zelfs de brandweer wordt ingeschakeld om de 40.000 lopers verkoeling te bieden. Organisator Carine Verstraeten geeft de lopers één belangrijke tip: "Doe niet te gek en luister naar je lichaam!"

Het kan zondag tot 29 graden warm worden, dus de organisatie is op alles voorbereid. Langs het parcours staan maar liefst 14 posten van het Rode Kruis, zes bevoorradingsposten met water en in het Ter Kamerenbos staat een standje met de energiedrank Isostar. Wat verder komt de brandweer zelfs in actie om een waternevel over de lopers te schieten.

"Ik ken geen andere loopwedstrijd van 20 kilometer die zo goed omkaderd is," zegt Carine Verstraeten, organisator van de wedstrijd. "Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar we hebben de lopers goed voorbereid. We hebben zelfs de bevoorradingsposten versterkt. We zijn er klaar om er een feest van te maken."

Tips
Sta jij ook aan de start zondag? Dan is het belangrijk om lichte kleding aan te trekken, zo veel mogelijk de schaduw op te zoeken en vooral voldoende te drinken. Drink water op kamertemperatuur en wissel af en toe af met sportdrank, zeker als je lang onderweg bent. Vergeet ook niet te smeren tegen zonnebrand. Een gewaarschuwde jogger is er twee waard.

Geen koning Filip
Koning Filip (57) is een fervent loper, maar net als de voorbije twee edities staat hij zondag niet aan de start. In 2013 en 2014 was hij er nochtans wel bij. "De koning blijft regelmatig lopen, maar hij varieert graag eens en wil niet ieder jaar aan hetzelfde deelnemen", aldus de paleiswoordvoerder aan VRT.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni