In de derde amateurklasse van het voetbal staat zaterdagavond een echte topaffiche op het programma. RWDM gaat als 2de in de stand op bezoek bij Rebecq, de leider van de reeks. De match is van cruciaal belang voor de titelstrijd, en er wordt een volksverhuizing vanuit Molenbeek verwacht. Drie argumenten om erbij te zijn.

1. Het eindrondeticket
Na 7 wedstrijden heeft Rebecq als enige ploeg in de reeks nog het maximum van de punten. Voor het seizoen was RWDM de titelkandidaat bij uitstek en Rebecq een outsider, maar de Waals-Brabanders verbazen voorlopig vriend en vijand. Ook RWDM verloor nog niet, maar speelde wel al eens gelijk: de Brusselaars tellen daardoor twee punten minder. Als Rebecq de punten zaterdag kan thuishouden, loopt het dus vijf punten uit op RWDM.

Andersom neemt de ploeg uit Molenbeek in geval van een zege de leiding over. Het duel van zaterdag heeft alvast één rechtstreekse inzet: na deze speeldag eindigt de eerste periode in derde amateurklasse. Wie zo’n periode wint is al zeker van deelname aan de eindronde voor promotie na het reguliere seizoen. Na zaterdag heeft Rebecq of RWDM dus al zeker een eindrondeticket op zak.

2. Amateurvoetbal met eersteklasse-allures
Omdat het eigen stadion te klein is, wijkt Rebecq voor de topper uit naar het veel grotere Stade Leburton in het nabijgelegen Tubeke. In dat stadion werd ooit eersteklassevoetbal gespeeld, en hoewel Rebecq en RWDM eigenlijk pas op het vijfde niveau van het Belgische voetbal spelen, zal het niet zo lijken. Er worden zeker 2.000 supporters verwacht, en meer dan de helft daarvan zal voor de bezoekers supporteren.

RWDM organiseerde al een voorverkoop bij de vorige thuiswedstrijd en in supporterscafés, en bracht zo al meer dan 800 kaarten aan de man. Naar alle verwachtingen zullen meer dan 1.000 RWDM-supporters hun ploeg aanmoedigen in Tubize: een unicum in het nog jonge bestaan van de heropgerichte traditieclub.

3. Het duel van de topschutters
Rebecq en RWDM kunnen beide rekenen op doelpuntenmachines: de Nederlandse spits Dyron Daal scoorde al zeven doelpunten voor RWDM, aan de overzijde doet Anthony Bova het nog beter. De Fransman vond al acht keer de weg naar de netten. Welke van de twee aanvallers kan zijn ploeg naar de overwinning en de (periode)titel schieten? Het antwoord krijg je zaterdagavond.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Het seizoen van RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni