© RSC Anderlecht via Twitter

Anderlecht begint als leider aan play-off 1 na zondagswandeling

Mathias Declercq
© BRUZZ
12/03/2017

RSC Anderlecht heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op eenvoudige wijze tot een goed einde gebracht. Het werd 3-0 tegen Waasland-Beveren in een zonovergoten Astridpark. De Brusselaars komen zo alleen aan kop bij de start van de play-offs, rechtstreekse concurrent Club Brugge liet immers punten liggen tegen STVV (2-2).

Anderlecht begon vol zelfvertrouwen aan de laatste match van de reguliere competitie. In het zonnige Astridpark kreeg het Waasland-Beveren over de vloer, dat al gered is van degradatie en dus niet veel meer te winnen of verliezen had. Voor Anderlecht was het kwestie van leider Club Brugge niet los te laten bij de start van play-off 1.

Dat de Brusselaars gebrand waren op die eerste plaats, was duidelijk van in de beginminuten van de wedstrijd. Al in de derde minuut kon Bruno de score openen met een lage schuiver in de linkerhoek, de Brusselaars zaten zo wel al heel vroeg op rozen.

Waasland-Beveren kon op geen enkel moment een vuist maken, maar toch kon Anderlecht pas na het halfuur de voorsprong vergroten. Hanni legde slim klaar voor Teodorczyk, de topschutter van Anderlecht mocht zijn twintigste van het seizoen naast doelman Köteles schuiven.

#andwbe schrijf Stanciu maar terug op als man van de match pic.twitter.com/mwksko55dH

— Farid Peeters (@TweetyFariedi) 12 maart 2017

Nog voor de rust werd het ook nog 3-0. Nadat Köteles een knal van Stanciu nog in hoekschop kon duwen, mocht de Roemeen de bal kinderlijk eenvoudig aan de eerste paal droppen. Daar kwam Hanni goed ingelopen, zijn deviatie werd eerst nog van de lijn gehaald door Köteles, maar Kara was goed gevolgd om de bal binnen te poken.

Pronken met de leidersplaats
Na de rust ging Anderlecht op hetzelfde elan voort, met een bedrijvige Stanciu die de knokels van Köteles meermaals op de proef stelde. Het bleef echter bij 3-0, aan de overkant kregen de Waaslanders geen enkele kans. De Brusselaars winnen zo na een ware zondagswandeling hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie en mogen zelfs pronken met de leidersplaats bij de start van de play-offs. Club Brugge geraakte namelijk niet voorbij STVV (2-2).

Door de halvering van de punten telt Anderlecht 31 punten, eentje meer dan Club Brugge. Ook AA Gent slaagde er nog in om zich te plaatsen voor play-off I na een 3-0 zege tegen KV Mechelen, dat zo naast play-off 1 grijpt. Ook Zulte Waregem, Oostende en Charleroi mogen zich bij de beste 6 scharen. Genk valt net buiten de top 6 en moet naar play-off 2.

Januari '16: Gent topfavoriet
Mei '16: Brugge kampioen
Januari '17: Brugge topfavoriet
Mei '17: Anderlecht kampioen?#ANDWBE #clustvv

— Birger Vandael (@Birger_Vandael) 12 maart 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni