Anderlecht begint met zege en tweede plaats aan terugronde

Mathias Declercq
© BRUZZ
22/01/2017

RSC Anderlecht heeft zijn eerste match van de terugronde dan wel gewonnen, overtuigen deden de Brusselaars niet helemaal. Op een mooie goal van recordaankoop Stanciu na was het zwoegen tegen STVV, de 12e in de stand. Kapitein Youri Tielemans benutte wel twee strafschoppen om Anderlecht uiteindelijk met een 3-1 zege naar de tweede plaats in het klassement te hijsen.

Anderlecht kwam met twee nieuwe aanwinsten uit de wintermercato: de Zweedse spits Isaac Kiese Thelin kwam op huurbasis over van de Franse eersteklasser Bordeaux, Adrien Trebel verliet aartsrivaal Standard om de paars-witte rangen te vervoegen. Beide nieuwkomers begonnen op de bank maar mochten in het slot van de wedstrijd nog invallen. Youri Tielemans droeg bij de aanvang van de terugronde de kapiteinsband.

De eerste helft kwam traag op gang, met een dominant Anderlecht dat evenwel geen echte kansen kon versieren. Pas op het halfuur sloeg het vuur in de pan toen Massimo Bruno een lichtgefloten penalty kon versieren. Tielemans ging achter de bal staan, mikte knullig op doelman Pirard, maar kon in de herneming wel de bal tegen de touwen rammen.

1-0 Anderlecht, en ook topscorer Teodorzcyk vond het amper enkele minuten later een goed idee om te gaan liggen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Wim Set liet terecht het spel begaan.

Nr. 2️⃣5️⃣ @adrientrebel #AndStv #RSCA #COYM pic.twitter.com/ez0RSzThPY

— Sporting Anderlecht (@Sporting_AND) 22 januari 2017

Na het wisselen van kant was het echter Sint-Truiden dat sterk kwam opzetten. De bezoekers speelden een uitstekend eerste kwartier van de tweede helft, maar tot scoren kwam het niet. Aan de overkant was het na een lange rush en prachtige kapbeweging van Stanciu wel raak. De bal vloog mooi over doelman Pirard in de winkelhaak, 2-0 en match gespeeld, zou men denken.

Maar Anderlecht liet STVV al te gemakkelijk opnieuw in de wedstrijd komen. De Truienaars mochten paars-wit helemaal tureluur spelen, Gerkens rondde de aanval simpel af.

Het was even bibberen voor Anderlecht, maar na het invallen van nieuwkomers Trebel en Thelin, mocht Youri Tielemans in de absolute slotfase opnieuw aan de penaltystip gaan staan. Opnieuw schoot Tielemans recht door het midden, doelman Pirard bleef deze keer niet staan. 3-1, opdracht volbracht voor Anderlecht, dat zo over Zulte Waregem naar de tweede plaats in het klassement springt, op twee punten van leider Club Brugge.