Anderlecht behaalt goede uitgangspositie in Cyprus

Mathias Declercq
© BRUZZ
09/03/2017

RSC Anderlecht heeft een zuinige maar belangrijke 0-1 zege geboekt op het veld van het Cypriotische Apoel Nicosia. In een kansarme wedstrijd kon Stanciu vroeg in de wedstrijd scoren na een knappe counter, de Brusselaars verdedigden daarna hun voorsprong met hand en tand. Anderlecht neemt zo een belangrijke stap richting kwartfinales van de Europa League.

Anderlecht was gewaarschuwd vooraleer het naar het Cypriotische Apoel Nicosia afreisde. Die ploeg mag dan niet zo bekend in de oren klinken, de Cyprioten bereikten enkele seizoenen geleden wel nog de kwartfinales van de Champions League, waar ze het moesten afleggen tegen Real Madrid.

Maar Anderlecht speelt al wekenlang met vertrouwen én een gerodeerd team. Stanciu mocht nog eens aan de wedstrijd beginnen, ook Dennis Appiah stond in de basis. De Brusselaars begonnen ook goed aan de wedstrijd, die vooral getekend werd door veel duelkracht.

Bij de eerste goede Brusselse aanval was het wel meteen raak. Hanni stoorde goed op zijn linkerflank en kon doorstomen naar doel. Over enkele stationnetjes kwam de bal uiteindelijk bij Stanciu, die van net buiten de zestien beheerst afwerkte in de linkerhoek.

Geen paniek. Ik heb die van Bruno er ondertussen al 3x ingekopt. 0-4. #ApoAnd

— me myself and I (@daHawkeyeCaller) 9 maart 2017

De Brusselaars hielden die voorsprong al bij al gemakkelijk vast tot aan de rust. De Cyprioten kwamen echter wel gemotiveerd uit de kleedkamer en zette Anderlecht in de tweede helft voortdurend onder druk. De Brusselaars kraakten, maar plooiden niet.

Veel kansen kwamen er nog steeds niet, tot de laatste vijf minuten. Eerst dwarrelde een verre vrije trap van Apoel Nicosia nog op de lat van Anderlecht-doelman Rubén. Op de daaropvolgende counter kon Hanni na uitstekend werk de net ingevallen Acheampong alleen voor doel zetten, maar die besloot slapjes op de doelman.

Ook Bruno miste nog een dot van een kans, maar achteraan bij Anderlecht stond het met het beresterke duo Nuytinck-Spajic gewoon te goed om nog in de problemen te komen. Anderlecht wint zo op een volwassen manier met 0-1 buitenshuis, een uitdoelpunt dat heel belangrijk kan zijn wanneer Anderlecht zich volgende week tracht te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.

Mooie uitgangspositie voor de volgende wedstrijd, maar niet overmoedig worden, 0-1 is een krappe marge #APOAND