© RSCA

Anderlecht bindt Hanni en Bruno langer aan zich

© Belga
01/07/2017

Sofiane Hanni heeft zijn contract bij Anderelcht tot 2022 verlengd. En ook Massimo Bruno speelt komend seizoen opnieuw in het shirt van Anderlecht. De club huurt de 23-jarige flankaanvaller net als vorig seizoen een jaar van de Duitse vicekampioen Red Bull Leipzig. Dat heeft paars-wit zaterdag bekendgemaakt.

"Ik ben erg blij met deze blijk van waardering", vertelt Hanni op de clubwebsite. "Ik ben heel gelukkig bij RSC Anderlecht en hoop nog veel successen te mogen vieren met de fans."

Hanni begon zijn profcarrière bij het Franse Nantes, en trok nadien naar Erciyesspor en Osmanlispor in Turkije. Daar plukte KV Mechelen hem in 2014 weg. Bij Malinwa groeide Hanni uit tot een van de smaakmakers, wat hem vorige zomer een transfer naar Anderlecht opleverde. In Brussel, waar de 26-jarige Franse Algerijn al snel de aanvoerdersband kreeg, veroverde hij afgelopen seizoen de landstitel.

Massimo Bruno maakte in 2012 zijn officiële debuut bij Anderlecht onder de Nederlandse coach John van den Brom. Na twee succesvolle seizoenen maakte hij in 2014 de overstap naar het Duitse Red Bull Leipzig en werd hij meteen uitgeleend aan de Oostenrijkse zusterclub Red Bull Salzburg. Bij Leipzig kon Bruno nooit volledig doorbreken, waardoor hij afgelopen seizoen terugkeerde naar Anderlecht op huurbasis.

Ook bij Anderlecht kon hij zich niet ontpoppen tot onbetwistbare basispion, maar kwam hij in totaal toch aan 39 wedstrijden in alle competities, waarin hij zes keer het net wist te vinden. "Ik kijk uit naar het volgende seizoen. We hebben een goede groep en ik zal er alles aan doen om het beste van mezelf te geven aan deze mooie club", verklaarde Bruno op de website van paars-wit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni