Anderlecht geeft zege in slotminuten uit handen tegen Saint-Etienne

Mathias Declercq
29/09/2016

Anderlecht heeft zich in de allerlaatste minuut op verplaatsing bij Saint-Etienne in de eigen voet geschoten. Na een penalty van Tielemans leidde RSCA lang met 0-1, maar in de slotminuut ging doelman Roef stevig in de fout en kon Saint-Etienne de bordjes gelijk hangen. De Brusselaars laten zo de kans liggen om alleen aan de leiding te gaan in hun groep.

Anderlecht kon opnieuw op Youri Tielemans rekenen voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Saint-Etienne. De thuisploeg moest wel stevig puzzelen door blessures.

In een gesloten eerste helft vielen er maar weinig kansen te noteren. Hanni, toch dé spelmaker bij Anderlecht, kopte wel een goede kans overhoeks op de paal. Maar het was Saint-Etienne dat bijna mocht vieren toen Dendoncker kinderlijk aan de achterlijn werd uitgespeeld en Monnet-Paquet hard mocht voorzetten. De Franse spits Roux plaatste de bal echter tot de verbazing van het thuispubliek naast.

Anticlimax
In de tweede helft gingen beide ploegen meer met een open vizier spelen en kwam er wat meer ruimte. Daar kon Anderlecht van profiteren. Hanni haalde de achterlijn, zijn voorzet raakte de arm van de glijdende Lacroix. Een cadeautje dat Tielemans dankbaar in ontvangst nam door zijn penalty beheerst om te zetten.

0-1 voor Anderlecht, en dat was voor de Brusselaars een puik resultaat. Saint-Etienne kwam wel nog aandringen, maar de Anderlechtse defensie stond lange tijd pal. Aan de overkant vergaten Acheampong en de ingevallen Harbaoui de wedstrijd af te maken.

Tot de 94e minuut, toen doelman Roef ver uitkwam en op zijn eigen verdediger Nuytinck botste. De bal viel zo pardoes voor de voeten van Roux, die de bal maar in het open doel te duwen had. Wat een anticlimax voor Anderlecht, dat zo de kans laat liggen om met het maximum van de punten aan de leiding te gaan in hun groep.