RCS Charleroi - RSC Anderlecht: 0-2.

Anderlecht graait volle buit mee op Charleroi

Mathias Declercq
© BRUZZ
26/12/2016

RSC Anderlecht heeft enigszins gevleid de drie punten in Charleroi kunnen veiligstellen. Het was nochtans de thuisploeg die het beste voetbal aan de dag legde en ook de beste kansen kon versieren, maar opnieuw kon de onvermijdelijke Teodorzcyk scoren bij de eerste goede kans voor de Brusselaars. De ingevallen Acheampong deed de boeken dicht: 0-2. Anderlecht blijft wel nog op 2 punten van leider Club Brugge.

Anderlecht had wat goed te maken nadat het in de Beker van België werd uitgeschakeld door de Zebra's uit Charleroi. Maar ook nu was het vooral de Waalse thuisploeg die de touwtjes stevig in handen nam. Vroeg in de wedstrijd kreeg uitgerekend ex-Anderlechtspits David Pollet een uitgelezen kans op de vroege 1-0, maar oog in oog met Frank Boeckx kon hij de bal niet binnenduwen.

Pas op het halfuur schoten de ploegen echt uit de startblokken en kwamen er kansjes voor beide ploegen. De beste was er voor Baby van Charleroi, die na een hoekschop helemaal vrij stond aan de tweede paal. Hij kreeg de bal wel door een bos van paars-witte benen, maar Nuytinck kon de bal nog net van de lijn keren. Aan de overkant kon Anderlecht weinig klaarmaken.

#chaand AA Gent thuis ongeslagen tot Teo passeerde. Charleroi thuis ongeslagen ... Tot Teo passeerde ...

— Farid Peeters (@TweetyFariedi) 26 december 2016

In de tweede helft was het ook Charleroi dat meteen de beste kans kreeg, maar de pegel van Tainmont spatte uiteen op de paal. Het spel verwaterde daarna en Anderlecht rook de kans om toch nog de volle buit mee te graaien. Zo geschiedde ook, toen Hanni na een knappe actie Teodorzcyk kon aanspelen net buiten de rechthoek. De Pool nam de bal knap voorbij twee Charleroi-verdedigers en knalde zijn 16e van het seizoen tegen de netten.

Charleroi begon wel nog aan een slotoffensief, maar de energie ontbrak duidelijk om nog echt een vuist te kunnen vormen. In de 85e minuut maakte de ingevallen Acheampong er zelfs nog 0-2 van na een knappe counter. Een gevleide zege voor de Brusselaars, die zich wel defensief sterk opstelden en een volwassen match speelden.

Anderlecht kwam zo even op de eerste plaats, maar Club Brugge kon in de laatste wedstrijd van het jaar opnieuw het roer overnemen door hun zege tegen Moeskroen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni