Anderlecht - KV Mechelen: 2-1.

Anderlecht herpakt zich tegen KV Mechelen

Mathias Declercq
26/10/2016

RSC Anderlecht heeft in het eigen Astridpark KV Mechelen met 2-0 opzij gezet. De bezoekers misten in de beginfase van de wedstrijd een penalty en vielen na een bitsige eerste helft ook al vroeg met tien man na dubbel geel voor Bjelica. Voor de Brusselaars vonden Teodorzcyk en Tielemans de weg naar het doel. Ook Stanciu, de soms onfortuinlijke Roemeen, toonde zich bedrijvig.

Anderlecht begon dramatisch aan de eerste helft. Een twijfelende Roef haalde na vijf minuten al de doorgebroken Verdier onderuit en veroorzaakte zo een penalty. De doelman van Anderlecht maakte vervolgens zijn fout wel goed door de penalty van diezelfde Verdier te pakken. Even later pakte Roef ook met een uitstekende redding uit toen Bjelica alleen op doel af mocht.

Anderlecht reageerde daarop meteen met een uitstekende vrije trap van Stanciu die doelman Moris nog over zijn lat kon tikken. Maar dat bleek slechts uitstel, want meteen daarna was de grote Teodorzcyk-show opnieuw aangebroken. De Pool schoot eerst nog op een Mechels been, maar kon in de rebound de bal hard door de benen van Moris knallen. 1-0 Anderlecht, de Pool heeft paars-wit zo eigenhandig al heel wat punten bezorgd.

12 (!) goals in 17 games. Crazy. #AndKvm #Teodorczyk pic.twitter.com/ethi0WqFYj

— Sporting Anderlecht (@Sporting_AND) 26 oktober 2016

De rest van de eerste helft werd vooral ontsierd door veel brute ingrepen. Anderlecht pakte nog drie gele kaarten, maar het was de Mechelse Bjelica die een hoofdrol opeiste door in 5 minuten 2 keer geel te pakken. Dom rood dus voor Mechelen, coach Ferrera greep zich letterlijk naar de haren.

Een wedstrijd die er geen meer had mogen zijn
In de tweede helft had Anderlecht logischerwijs het overwicht, maar zelfs bij enkele uitstekende countermogelijkheden liep het keer op keer mis. Stanciu,Acheampong, Teodorzcyk, Hanni, Tielemans: allemaal maakten ze wel eens de foute keuze op een beslissend moment. De verlossende 2-0 bleef zo uit, ook wanneer Teodorzcyk van dichtbij een goede voorzet recht op de lat mikte.

Stanciu toonde zich een hele wedstrijd bijzonder bedrijvig, en het was dan ook de Roemeen die in de slotfase van de wedstrijd nog een penalty uitlokte. Hoewel, de fout werd duidelijk buiten de 16-meter van de bezoekers begaan, maar scheidsrechter Van de Velde legde de bal op de stip. Tielemans zette die feilloos om en besliste zo een wedstrijd die er al lang geen meer had mogen zijn.

Hoe dan ook blijft Anderlecht door de overwinning op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem won met 2-0 op Sint-Truiden en blijft leider.