RSC Anderlecht - Manchester United: 1-1.

Anderlecht houdt Manchester United in bedwang

Mathias Declercq
© BRUZZ
13/04/2017

RSC Anderlecht heeft thuis in het Astridpark Manchester United op een 1-1 gelijkspel weten houden. De bezoekers domineerden de hele partij en kwamen via Mkhitaryan op voorsprong, maar zagen Leander Dendoncker in de slotminuten met een buffelstoot gelijkmaken voor de Brusselaars. Volgende week volgt de terugwedstrijd op Old Trafford.

Anderlecht trad zoals verwacht niet met de licht geblesseerde Teodorzcyk aan, de Zweed Kiese Thelin mocht zijn plaats in de spits innemen. United kwam wel met klinkende namen zoals Ibrahimovic, Rashford, Pogba en Mkhitaryan naar Brussel afgezakt.

De bezoekers domineerden van in het begin de partij, met een heersende Paul Pogba - de man van 100 miljoen, weet u wel - die de lakens uitdeelde op het middenveld. Anderlecht kon daar niet veel meer dan strijd en loopvermogen tegenover stellen. Het mocht vooral Kara - defensief ijzersterk, maar steeds weer zo nonchalant in het uitvoetballen - danken dat de bonkige verdediger enkele uitgespeelde kansen afblokte.

Op het halfuur kreeg United wat het verdiende: doelman Rubén had eerst nog een uitstekende parade in huis op het schot van Rashford, maar Mkhitaryan was goed gevolgd en kon de bal uit een scherpe hoek nog binnenduwen. Anderlecht ging zo met 0-1 achterstand de rust in en mocht zich met die stand niet bekocht voelen.

De zevenmijlslaarzen van Dendoncker
De Brusselaars kwamen wel een pak sterker uit de kleedkamer en zetten enkele mooie aanvallen op. Obradovic bracht de Brusselaars voor het eerst in een schietrijke positie, maar werd mede gehinderd door de positie van de scheidsrechter om zijn schot te kunnen kadreren. De beste kansen vielen evenwel opnieuw aan de overkant, waar Mkhitaryan en Rashford hun schoten net naast zagen gaan.

United leek de wedstrijd op het gemak uit te spelen, tot in de 82e minuut het moment van Leander Dendoncker was gekomen. Obradovic mocht nog eens zijn flank aflopen en zette de bal opportunistisch voor. Daar kwam Dendoncker met zijn zevenmijlslaarzen aangelopen en buffelde de bal voor een verbouwereerde Fellaini binnen.

Anderlecht scoorde zo via zijn enige kans van de wedstrijd en mag zo de hoop op kwalificatie voor de halve finales van de Europa League koesteren. Volgende week trekken de Brusselaars naar het mythische Old Trafford op zoek naar een stunt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni