Anderlecht kan opnieuw niet scoren

Mathias Declercq
© BRUZZ
03/02/2017

RSC Anderlecht heeft, na het scoreloos gelijkspel tegen 10 man van Standard vorige week, opnieuw punten verspeeld. Op het veld van Lokeren kwam het voor de tweede match op rij niet tot scoren. De Brusselaars komen wel even naast Brugge op de eerste plaats, dat zondag Charleroi op bezoek krijgt.

Bij Anderlecht begon Adrien Trebel opnieuw in de basis, Sofianne Hanni moest na zijn passage op de Africa Cup vrede nemen met een invalbeurt op het uur. Door het overlijden van de vader van coach René Weiler werden de paars-witte troepen geleid door assistent-coach David Sesa

Veel valt er niet te vertellen over het verloop van de match. We noteerden amper kansen aan beide zijden. Lokeren stond goed te verdedigen en ook Anderlecht deed zijn job vanachter. Met dank aan een opnieuw uitstekende Bram Nuytinck, die meermaals de angel uit de Lokerse counteraanvallen trok.

Maar op offensief vlak was het aan beide kanten bijzonder pover. Als het kanon van Teodorzcyk even zwijgt, zijn de andere aanvallers gewoon niet beslissend genoeg. Stanciu speelde een rotpartij en werd op het uur gewisseld voor Hanni, die vervolgens evenzeer met foute passen strooide.

Zo van die matchen waarin Bram de 'beste' speler van het veld is. No offence, maar dan is alles gezegd. #lokand

— Joyce (@JoycePoelmans) 3 februari 2017

Op geen enkel moment kon een van de ploegen aanspraak maken op meer dan een punt, een 0-0 eindstand was het logische gevolg. Anderlecht laat zo na leider Club Brugge even achter zich te laten. De rivalen staan voorlopig samen aan kop met 49 punten, Anderecht heeft welgeteld 1 streepje voor op basis van het doelpuntensaldo.

Club Brugge kan zondag drie punten uitlopen op Anderlecht, maar dan moet het thuis wel voorbij het aartsgevaarlijke Charleroi. Ook Zulte-Waregem kan langszij komen als het zondag de punten kan thuis houden tegen AA Gent.

Allez vooruit. Dat hebben we dan ook weer gehad. #lokand

— Aster Nzeyimana (@asternzey) 3 februari 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni