Anderlecht kansloos onderuit bij PSG

Mathias Declercq
© BRUZZ
31/10/2017

Wat in de Parijse sterren geschreven stond, is ook werkelijkheid geworden. Anderlecht ging met zware 5-0-cijfers onderuit bij Paris Saint-Germain, waar niet Neymar of Mbappe, maar wel verdediger Kurzawa met een hattrick ging lopen. Anderlecht mag zo stilaan zijn Europese ambities helemaal opbergen.

Anderlecht begon de wedstrijd met Teodorzcyk op de bank, Onyekuru en Gerkens moesten voor het gevaar voorin zorgen. Bij PSG tekende met Neymar, Mbappe en Cavani wel het voltallige sterrenensemble present. Reken daar nog eens het subtiele genie van een Verratti op het middenveld bij, en het mocht duidelijk zijn dat Anderlecht de wet van de sterkste zou ondergaan.

En zo geschiedde: de eerste twintig minuten stond bol van de kansen voor de Parijzenaars. Boeckx moest al in de eerste minuut knap redding brengen toen Neymar plots alleen voor hem opdook, daarna lag knullig balverlies aan de basis van opnieuw een goede kans voor de Braziliaan. Na nog twee goede interventies van Boeckx op schoten van Draxler en Mbappe, mocht Onyekuru enkele keren oprukken om voor wat Brusselse dreiging zorgen, maar daarna sloeg het noodlot toe. PSG tikte de bezoekers op volle snelheid helemaal tureluurs en Verrati legde de bal netjes in de verste hoek.

Daarna leek het van kwaad naar erger te gaan bij Anderlecht na een dramatische terugspeelbal van Gerkens, maar gelukkig voor de Brusselaars kon Cavani niet afdrukken. De Parijse storm ging even liggen en Anderlecht mocht via een streep van Trebel zijn eerste poging op doel laten noteren.

Spajic valt uit voor de rust
En Neymar? Die had er tal van ongelukkige fases opzitten toen de Braziliaan op slag van rust toch besloot even te versnellen. Onbegrijpelijk dat de Braziliaan na een snelle corner zomaar de baklijn mocht aflopen, en natúúrlijk krulde de Braziliaan de bal in dezelfde hoek als zijn ploegmaat Verrati een dikke twintig minuten eerder.

Naast die 2-0 ruststand viel tot overmaat van ramp ook nog Anderlecht-verdediger Spajic uit na een botsing met Kums. Anderlecht was een vogel voor de kat en liep kort na de rust ook al tegen de 3-0 aan. Neymar mikte zijn vrije trap nog op de paal, maar Kurzawa kon ongehinderd binnentikken in de rebound. Daarna kon Anderlecht nog welgeteld één keer voor dreiging zorgen via een zwiep van Obradovic, maar Kurzawa maakte daarop ook nog zijn tweede en derde van de avond. 5-0 dus, en daar is helaas voor Anderlecht niets op af te dingen.

Anderlecht mag zo zijn Europese ambities nu wel bijna zeker opbergen. De Brusselaars tellen 0 punten en staan ook nog eens vijf tegendoelpunten in het krijt ten opzichte van Celtic, dat drie punten telt. Op de volgende speeldag komt Bayern München naar het Astridpark afgezakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni