© Bart Dewaele

Anderlecht keert met goede uitgangspositie terug uit Rusland

27/07/2016

RSC Anderlecht heeft dinsdag een goede uitgangspositie verworven in de derde voorronde van de Champions League. Op verplaatsing bij het Russische Rostov speelde de Belgische vicekampioen 2-2 gelijk. Bij de rust was het 1-1.

Twee keer kwam Anderlecht op voorsprong. Al in de derde minuut trapte nieuwkomer Sofiane Hanni op een hoekschop van kapitein Steven Defour de 0-1 binnen. In de 16e minuut was de stand weer in evenwicht. Davy Roef bracht nog knap redding op een vrije trap van Christian Noboa, maar in de rebound kon Saeid Ezatolahi de Anderlecht-doelman alsnog verslaan.

Ook in de tweede helft startte Anderlecht sterk. Na zeven minuten stuurde Hanni Youri Tielemans weg en die liet doelman Soslan Dzhanaev met een prachtig afstandsschot helemaal kansloos. Anderlecht liet de kansen op de 1-3 liggen en kreeg het deksel op de neus toen de Italiaanse scheidsrechter Luca Banti op het uur penalty floot voor een lichte duwfout van Defour op Aleksandr Gatskan. Dmitri Poloz zette feilloos om.

De terugwedstrijd wordt volgende week woensdag gespeeld. De winnaar van het duel gaat naar de play-offronde van de Champions League, de verliezer naar de play-offronde van de Europa League.