Anderlecht kent donderdagavond tegenstanders Champions League

© Belga
24/08/2017

RSC Anderlecht kent donderdagavond zijn tegenstanders in de poulefase van de Champions League. De Brusselaars zijn ondergebracht in pot 3 en mislopen zo al zeker duels met diverse topclubs.

Tottenham (met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé), Liverpool (met Simon Mignolet en Divock Origi), AS Roma (met Radja Nainggolan), Napoli (met Dries Mertens) en Olympiakos (met Vadis Odjidja-Ofoe en Guillaume Gillet) zullen in de eerste ronde van de Champions League alvast niet in het Constant Vanden Stock-stadion te zien zijn. Dat geldt eveneens voor het Zwitserse Bazel en het Turkse Besiktas.

De grootste kleppers van het Europese voetbal werden zoals steeds ondergebracht in potten 1 en 2. Titelverdediger Real Madrid krijgt in de eerste pot traditioneel het gezelschap van de landskampioenen uit Duitsland (Bayern München), Frankrijk (Monaco), Italië (Juventus), Engeland (Chelsea), Portugal (Benfica), Oekraïne (Shakhtar Donetsk) en Rusland (Spartak Moskou). Youri Tielemans (Monaco) en het trio Thibaut Courtois-Eden Hazard-Michy Batshuayi (Chelsea) mogen zich dus reekshoofd noemen.

In pot 2 zitten diverse topclubs die geen landskampioen werden. Ook hier zijn de Rode Duivels talrijk vertegenwoordigd. Atlético Madrid met Yannick Carrasco, FC Barcelona met Thomas Vermaelen, PSG met Thomas Meunier, Manchester City met het trio Vincent Kompany-Jason Denayer-Kevin De Bruyne en Manchester United met Romelu Lukaku en Marouane Fellaini werden in pot twee ingedeeld. Borussia Dortmund, Sevilla en FC Porto vervolledigen dit gezelschap.

Pot 4 ten slotte herbergt de kleinere teams in deze Champions League. Al lijken RB Leipzig, CSKA Moskou en Sporting Lissabon eerder te vermijden tegenstanders. De Belgische vertegenwoordiging in de laatste pot bestaat uit Dedryck Boyata (Celtic) en Igor De Camargo en Urko Pardo (APOEL).

Voor paars-wit is zo een droomgroep met Real Madrid, Manchester City en Feyenoord mogelijk. Net als een horrorgroep met bijvoorbeeld Spartak Moskou, FC Porto en Qarabag. Al biedt die laatste groep wel beduidend meer perspectief op kwalificatie voor Europees voetbal na Nieuwjaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni