© RSC Anderlecht via Twitter

Anderlecht komt niet tot scoren tegen Club Brugge

Mathias Declercq
© BRUZZ
05/11/2017

Net zoals vorig seizoen is de topper tussen Anderlecht en Club Brugge in het Constant Vanden Stockstadion uitgedraaid op een scoreloos gelijkspel. De Brusselaars maakten wel aanspraak op meer tegen de leider in de stand, maar een doelpunt van Harbaoui werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Anderlecht moest zich herpakken na de zwakke vertoning tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, maar moest vooral ook leider Club Brugge proberen bijbenen. Vanhaezebrouck koos daarbij voor Harbaoui in de spits en liet Teodorzcyk maar ook de snelle Onyekuru op de bank. Bij de bezoekers uit Brugge leidden Vossen en Diaby de aanvalslinie en stond Hubert in doel.

Na een evenwichtige eerste tien minuten nam Club Brugge het heft in handen. Na een mooie aanval legde Vossen goed terug voor de afhakende Diaby, maar die zag zijn poging nog net gekeerd door Sels. Meer geluk dan kunde bij die redding, en ook bij de daaropvolgende corner kon Poulain zomaar vrijstaand koppen. Gelukkig voor Anderlecht ging zijn kopbal over de kooi van Sels.

Anderlecht neemt over
Anderlecht kwam zo al vroeg met de schrik vrij, maar nam daarna wel het roer over. Na twintig minuten leek het prijs voor de Brusselaars, toen een afgeweken schot van Kums voor de voeten van Harbaoui viel. Die legde de bal in het mandje, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Helemaal onterecht, zo bleek uit de herhaling. Dat er vanavond geen videoref aanwezig was in het Astridpark, zal zuur smaken bij de Brusselaars. Dat Diaby geen tweede geel kreeg bij een venijnige fout op Dendoncker, eveneens.

Bestonden nog niet bij laatste zege van #Club in #Anderlecht:

- euro
- N-VA
- iPhone
- Twitter
- Qmusic
- K3
- Cola Zero
- Mbappé#andclu pic.twitter.com/pLRPWkITxJ

— Jarno Bertho (@JarnoBertho) 5 november 2017

Want ook in de tweede helft zouden er geen goals vallen. Anderlecht was wel duidelijk de betere, Club Brugge moest zich vasthouden aan een punt. De Brusselaars kregen ook genoeg kansen om de score te openen, maar het vizier van een nochtans bedrijvige Pieter Gerkens stond op de cruciale momenten niet goed afgesteld.

Gerkens krijgt kans na kans
Eerst zette de Limburger zelf een mooie actie op, maar knalde hij de reuzekans hoog over het doel van Hubert. Nadat een doelpunt van Harbaoui opnieuw werd afgekeurd voor buitenspel – terecht, deze keer -, kreeg dezelfde Gerkens nog het slotwoord na defensief mistasten van Limbombé. De lob over Hubert werd echter nog net voor de doellijn weggehaald door Cools. Vanhaezebrouck gooide ook Teodorzcyk en Onyekuru nog in de strijd, maar dat mocht dus niet meer baten.

Net zoals vorig seizoen leverde de thuismatch tegen de aartsrivaal uit Brugge geen doelpunten op, maar toen waren we wel getuige van een heel trieste pot voetbal. Anderlecht toonde zich vandaag wel, maar schiet met de puntendeling niet veel op. De Brusselaars tellen nog steeds 9 punten achterstand op leider Club Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni