© RSC Anderlecht via Twitter

Anderlecht laat leidersplaats liggen tegen 10 man van Standard

Mathias Declercq
© BRUZZ
29/01/2017

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om de leidersplaats te grijpen in de wedstrijd tegen Standard. Nochtans lag de weg naar de zege helemaal open nadat Standard al na amper één minuut voetballen met 10 man viel. Maar een uitstekende Gillet wist een karrevracht doelpogingen uit zijn doel te ranselen.

Eerder op de dag had leider Club Brugge een tik gekregen na de nederlaag bij AA Gent (2-0). Anderlecht kon de koppositie zo overnemen mits een zege tegen Standard. Adrien Trebel, net overgekomen van de rivalen uit Luik, stond meteen in de basis.

Na 1 minuut was het al duidelijk dat het een doldwaze wedstrijd zou worden. Standardspeler Mladenovic ging ruzie zoeken met Chipciu en gebruikte daarbij even zijn handen. Zijn – weliswaar strenge – rode kaart moet een van de snelste rode kaarten zijn in de geschiedenis van het voetbal: 65 seconden stonden op de klok.

Wat volgde, was de ene na de andere kans voor Anderlecht. Puur eenrichtingsverkeer was het, met creatief en mooi voetbal van de thuisploeg. Standard beperkte zich tot verdedigen en rekende verder op de snelheid van goudhaantje Belfodil. Die zou zich later nog wreken voor zijn ondankbare rol door in de slotfase ook nog een rode kaart te pakken na smerig natrappen op de ingevallen Thelin.

En niet kunnen afwerken #andsta pic.twitter.com/iqUy5f2gwn

— Pieter Nissens (@PierreCOYM) 29 januari 2017

Gillet op geen foutje te betrappen
Maar, de bal moet er ook wel nog in. Onbegrijpelijk was het, hoe een uitstekende poging van Trebel nog op de paal belandde en de bal nét de doellijn niet overschreed. Ook goede kansen voor Teodorzcyk gingen er niet in. 1 man was daarvoor verantwoordelijk: Jean-François Gillet. De keeper verwees de blunderende Hubert naar de bank en toonde meteen waarom hij de nummer 1 moet zijn bij Standard.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, meteen geïllustreerd door een knal van Obradovic die op de lat uiteen spatte. Op de andere flank kwam Chipciu met een zwieper van buiten de rechthoek, maar Gillet was op geen foutje te betrappen. Dat mocht ook Stanciu – toch weer niet zijn match – later ondervinden wanneer hij de doelman van Standard op zijn weg vond.

Aankomende lastige periode voor RSCA
De klok tikte onverbiddelijk door, maar ook de immer-scorende Teodorzcyk kreeg enkele keren zijn teen net niet tegen een doorschietende bal. Wat in minuut 1 van de wedstrijd leek af te stevenen op een logische zege voor RSCA, werd zo 0-0. Anderlecht laat zo de kans liggen om over Brugge naar de eerste plaats in het klassement te springen. Het blijft tweede op één punt van leider Club Brugge.

RSCA zal zich de komende weken een pak efficiënter moeten tonen als het de aankomende lastige periode zonder al te veel kleerscheuren wil overleven. Na Lokeren volgt Zulte Waregem en de verplaatsing naar Oostende. Met het dubbele Europese treffen tegen Zenit tussendoor komt ook nog Genk op bezoek

Ook straf: dit seizoen kregen al 10 (!) tegenstanders van #Anderlecht een rode kaart. Paars-wit eindigde tien matchen met man meer. #andsta

— Jarno Bertho (@JarnoBertho) 29 januari 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni