Europa League

Anderlecht loot haalbare tegenstanders in Europa League

MD
© BRUZZ
26/08/2016

RSC Anderlecht heeft met het Franse Saint-Etienne, het Duitse Mainz en het Azerbeidjzaanse Qäbälä een gunstige loting gekregen voor de Europa League. De Brusselaars ontlopen zo de kleppers en hebben maar 1 verre verplaatsing voor de boeg. De andere Belgische ploegen verging het minder gunstig: Gent treft onder meer Shakhtar Donetsk en Sporting Braga, Standard komt Ajax en Panathinaikos tegen.

Anderlecht zat dankzij hun gunstige UEFA-ranking samen met enkele kleppers zoals Manchester United en Inter Milan in pot 1, waardoor het die grote clubs sowieso vermeed. De Brusselaars kwamen in Groep C uit en kregen in die groep eerst het gezelschap van het Franse Saint-Etienne, waardoor het grote clubs zoals AS Roma en Fenerbahçe ontliep.

Het grootste gevaar was dus al geweken. De groep draaide helemaal gunstig uit wanneer uit pot 3 het Duitse Mainz kwam, dat 6e eindigde in de Duitse Bundesliga en pas voor de eerste keer aantreedt in de Europa League. Uit pot 4 kwam het Azerbeidjzaanse Qäbälä, al helemaal geen klepper.

RSC Anderlecht mag zich dus gelukkig prijzen met deze loting. Het ontloopt de kleppers en heeft maar 1 verre verplaatsing, naar het Azerbeidjzaanse Qäbälä, voor de boeg. Nieuwbakken coach René Weiler zal ongetwijfeld een plaats bij de eerste 2, die automatisch doorstoten, viseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni