Anderlecht nog geen kampioen na gelijkspel op Brugge

Mathias Declercq
13/05/2017

RSC Anderlecht is nog geen kampioen na een 1-1 gelijkspel op Club Brugge. Na twee goals uit vrije trappen van Sofiane Hanni en Ruud Vormer kreeg Tielemans dé kans om de beker al mee naar Brussel te nemen, maar de youngster miste zijn penalty. Anderlecht zit met deze uitslag wel in een zetel voor de komende twee wedstrijden. Volgende week tegen Charleroi krijgt het een nieuwe kans om de 34e landstitel binnen te rijven.

De Brusselaars konden mits winst op Brugge de titel op twee speeldagen voor het einde van het seizoen binnenrijven. Anderlecht begon de cruciale topper wel verrassend met Teodorzcyk op de bank, Kiese Thelin mocht in de spits starten. Op de linkerflank stond de pijlsnelle Acheampong geposteerd, Stanciu en Trebel bleven de volledige 90 minuten op de bank.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk wat er op het spel stond. De duels waren zoals het een goede topper behoort bijzonder bitsig. Een gretig Club Brugge drong meteen aan, maar het was Anderlecht dat bij de eerste kans meteen profiteerde.

Kapitein Hanni stelde Tielemans zichtbaar teleur door zelf achter een vrije trap te gaan staan, maar de Algerijn had duidelijk een plannetje voorbereid. Zijn lage schuiver onder de muur verdween zomaar in doel, en Anderlecht stond na amper acht minuten voetbal al op voorsprong.

Ook Brugge scoort op vrije trap
Brugge was even aangeslagen, maar knokte zich wel meteen terug in de wedstrijd. Anderlecht beperkte zich logischerwijs tot verdedigen, maar slikte net voor de rust wel de gelijkmaker. Opnieuw was het een vrije trap - van Vormer - die de bordjes gelijkhing.

Ook na de wedstrijd had Brugge het betere van het spel, Anderlecht probeerde er vooral op de counter uit te komen. Maar dan kregen de Brusselaars plots toch dé kans van de wedstrijd toen Acheampong er vandoor snelde en Engels geen andere optie zag dan de Ghanees onderuit te halen in het elfmetergebied. Tielemans ging achter de bal staan, maar het goudhaantje van Anderlecht zag zijn zwakke poging in het midden van het doel gekeerd door Horvath.

Anderlecht miste zo dé kans om de beker mee naar Brussel te nemen. Club Brugge drong wel nog meermaals aan maar kwam zelf ook niet meer tot scoren. Zo bleef het bij 1-1, sowieso een uitstekende uitslag voor Anderlecht, dat de kloof 4 van punten behoudt en volgende week op Charleroi de titel kan pakken. Brugge gaat nog de strijd aan met AA Gent om de tweede plaats, maar is zo goed als uitgeteld voor de titel.