Anderlecht pakt in slotfase broodnodige zege tegen Lokeren

MD
© BRUZZ
09/09/2017

RSC Anderlecht heeft na lang zwoegen een cruciale driepunter gepakt tegen Lokeren. Op het eigen veld kwamen de Brusselaars eerst nog 1-2 achter, maar twee goals van Onyekuru en een van Teodorzcyk in de absolute slotfase leverden Anderlecht toch nog de zege op.

Coach René Weiler gooide zijn team helemaal om tegen Lokeren. Daar zat het zwakke spel van de voorbije weken, maar ook de aankomende confrontatie in de Champions League tegen Bayern Munchen zeker voor iets tussen. Franck Boeckx mocht zijn rentree vieren in doel, en ook Deschacht en Najar mochten opnieuw opdraven. Toptransfer Sven Kums moest dan weer vrede nemen met een plaats in de tribune.

Ook Onyekuru kreeg een basisplaats van Weiler, en die zet loonde meteen. De Nigeriaan kon zich meteen onderscheiden en scoorde al snel het openingsdoelpunt. Maar helaas voor de Brusselaars scoorde Lokeren voor de rust nog twee keer tegen via Miric en Skulason.

Ce soir par question que ce soit les lokersefeesten !! #COYM #ANDLOK pic.twitter.com/8s5ETc1Xge

— Philippe Close (@PhilippeClose) 8 september 2017

Anderlecht opnieuw op achterstand in het eigen Constant Vanden Stockstadion dus, maar een nieuwe nederlaag moest absoluut vermeden worden. Toch duurde het nog tot diep in de tweede helft tot opnieuw Onyekuru kon gelijkmaken. In de 90ste minuut pikte ook Teodorzcyk nog zijn goaltje mee, waardoor Anderlecht met de schrik vrij kwam tegen de bezoekers uit Lokeren.

De Brusselaars boeken zo een broodnodige zege en schuiven in het klassement op naar de zevende plaats met acht punten, maar de weg naar de top is ook na vanavond nog steeds lang.

Kums had zich de dingen ook wel anders voorgesteld. #andlok pic.twitter.com/ID11CXei9Z

— Stefanie Staelens (@Stefanie__S) 8 september 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni