Anderlecht pakt in slotfase verdiende zege tegen Standard

Mathias Declercq
© BRUZZ
01/10/2017

RSC Anderlecht heeft de Clasico tegen Standard pas in de slotfase kunnen beslissen. De Brusselaars hadden de hele wedstrijd het betere van het spel tegen een zwak Standard, maar konden pas in de 85ste minuut de zege veiligstellen met een doelpunt van Onyekuru.

Interim-coach Nicolas Frutos begon, in wat waarschijnlijk zijn laatste match als T1 van Anderlecht was, met Boeckx in doel en de nieuwkomer Sa op de plek van de geblesseerde Spajic. De Argentijn koos verder voor Onyekuru op de flank en Trebel op het middenveld. Dat betekende dat Stanciu, Kums en Gerkens op de bank moesten plaatsnemen.

De clásico tegen Standard is normlliter een gevecht op leven en dood, maar de Anderlecht-supporters lieten zich al voor de wedstrijd van hun origineelste kant zien met een prachtige tifo van de Brusselse cultfilm 'Dikkenek'.

#RSCA - Standard de Liège: kick-off! Come on you Mauves! #COYM #ANDSTA pic.twitter.com/OiamUIITVh

— RSC Anderlecht (@rscanderlecht) 1 oktober 2017

Dat was ook het teken voor Anderlecht om Standard meteen achteruit te drukken. Dat leverde enkele kansjes op, met een voorzet van Chipciu die maar net over het doel van Standard-goalie Ochoa dwarrelde. Die laatste moest ook nog plat op een lage schuiver van Kara.

Standard en Anderlecht elk één reuzekans voor rust
Na dat hoopvol begin moest Anderlecht wat gas terugnemen en viel Standard dan een grote kans te beurt. De bal viel plots zomaar voor de voeten van Okadi, die de bal echter over de kooi van Boeckx joeg. Meer dan dat speelde Standard niet klaar in die eerste helft. De Brusselaars kregen wel nog een uitstekende kans via Teodorzcyk, maar de Pool krulde de bal net naast en over de kruising.

Na de rust schakelde Anderlecht een tempo hoger tegen een Standard dat echt geen voet aan de grond kreeg. Maar tot twee keer toe was het Teodorzcyk die de beste kansen de nek omwrong. Eerst verkwiste de Pool nog een reuzekans door de bal nog voorbij doelman te willen slepen, luttele minuten later kapte de spits een keer te veel om Ochoa in de korte hoek nog te kunnen kloppen.

Onyekuru doet het voor Anderlecht
Anderlecht ging door op zijn elan, maar ook lobl van de ingevallen Gerkens was te zwak om Ochoa te verschalken. Het thuispubliek riep om Stanciu om tegen een zwak Standard alsnog de volle buit te halen, maar het was uiteindelijk toch Onyekuru die de paars-witte harten sneller deed slaan. De Nigeriaan werd even uit het oog verloren en kon een voorzet van dichtbij binnentikken.

Anderlecht kwam wel nog met de schrik vrij nadat Luchkevych voor Standard nog een open doelkans miste, maar de Brusselaars wonnen wel verdiend tegen hun aartsrivalen uit Luik. Nicolas Frutos sluit zo zijn periode als T1 bij Anderlecht in schoonheid af en loodst de Brusselaars naar een zesde plaats in het klassement. Behoudens een mirakel zit Vanhaezebrouck voor de volgende wedstrijd op het trainerszitje.

Youri Tielemans keerde voor het duel tegen Standard terug naar het Constant Vanden Stockstadion en mocht er de aftrap geven.

C'mon you Mauves! #AndSta pic.twitter.com/KOF3ZqzudH

— Youri Tielemans (@ytielemans) 1 oktober 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni