Anderlecht zien we terug in de Europa League.

Anderlecht plaatst zich met de vingers in de neus voor de Europa League

Mathias Declercq
© BRUZZ
25/08/2016

RSC Anderlecht heeft zich probleemloos geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Brusselaars hadden ook in de terugwedstrijd in het Astridpark geen kind aan Slavia Praag: net zoals vorige week in Tsjechië won het met 3-0. Vrijdag kent Anderlecht zijn tegenstanders in de Europa League.

Al voor aanvang van de wedstrijd kon het contrast tussen de twee ploegen niet groter zijn. Anderlecht-coach René Weiler stelde zijn sterkst mogelijke ploeg op en moest enkel de geschorste Kara en de geblesseerde Appiah aan de kant laten. Tegenstrever Slavia Praag liet echter al heel wat sterkhouders rusten, veel vertrouwen in een goede afloop had coach Urin na de pandoering in Tsjechië dus niet meer.

Enkel in het prille begin van de wedstrijd kon Slavia Praag de schijn nog hoog houden, maar nadat Anderlecht-winger Chipciu na twintig minuten neergetrokken werd in de zestien en Tielemans de penalty omzette, gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van de bezoekers. Ook scheidsrechter Taylor had de hoop op een competitieve wedstrijd al opgegeven en floot dan maar nóg een penalty na een duik van Acheampong. Dit keer was het aan Theodorzcyk om zijn goaltje mee te pikken: 5-0 voor de Brusselaars over de twee wedstrijden gespreid.

Anderlecht domineerde de rest van de match tegen een ontstellend zwak Slavia Praag en op het uur was ook voor Michael Heylen de tijd aangebroken om zichzelf te overstijgen. Met een wondermooie knal van ver buiten het vijandelijk strafschopgebied liet hij keeper Berkovec aan de grond genageld.

Ook invaller Sylla waagde nog zijn kans, maar zijn pegel stierf op de lat. Anderlecht plaatst zich zo met de vingers in de neus voor de Europa League. Morgen kennen de Brusselaars hun tegenstanders in de poulefase.

Heylen. What a goal. 3-0. #AndSla pic.twitter.com/jhNBCei4MG

— Sporting Anderlecht (@Sporting_AND) 25 augustus 2016

Herman, heb je Teo ondertussen al effectief gekocht? Heeft toch al bewezen een klasbak te zijn? #rsca #andsla

— Jeffrey Dalgleish (@Dalgleishke) 25 augustus 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni