Anderlecht plaatst zich voor kwartfinale Europa League

Mathias Declercq
© BRUZZ
16/03/2017

Anderlecht heeft zich na 20 jaar nog eens kunnen plaatsen voor de kwartfinale van een Europese competitie. De Brusselaars wonnen zowel de heenmatch als de terugmatch tegen het Cypriotische Apoel Nicosia met 1-0.

Anderlecht trad na de 0-1 zege in Cyprus en de leidersplaats in de eigen competitie met vertrouwen aan voor de match tegen Apoel Nicosia. De Brusselaars waren duidelijk niet van plan om iets aan het toeval over te laten en startten verschroeiend aan de wedstrijd die hen naar de kwartfinale van de Europa League moest leiden.

Het trio Hanni-Stanciu-Teodorczyk bleek eens te meer een gesel voor de Cypriotische defensie. Tot drie keer toe in het openingskwartier waren de Brusselaars dichtbij een doelpunt. Eerst kwam Tielemans helemaal alleen voor doel na een defensieve blunder, maar maakte de jonge Brusselaar de foute keuze door Teodorczyk nog te willen aanspelen, de Pool stond immers net buitenspel.

Even later was het aan Hanni om Teodorczyk knap alleen voor doel te brengen, maar de goalgetter geraakte niet voorbij de doelman. Nog binnen datzelfde openingskwartier kreeg ook nog Stanciu een reuzekans, maar ook de Roemeen kreeg de bal maar niet tegen de netten.

Acheampong al na een minuut
Na dat hevige begin werd de match ontsierd door een reeks aan kleine en minder kleine fouten. De Cyprioten hadden maar liefst twintig fouten nodig in de eerste helft om het technisch superieure Anderlecht aan banden te leggen.

Ook na de pauze was het vooral knokken, tot Anderlecht zijn traditionele 'Mister Europe' van de bank haalde. Nog geen minuut stond Frankie Acheampong op het veld toen hij na een snelle counter de bal voor de voeten kreeg in de zestien. De Ghanees kon simpel binnenleggen en zo de kwalificatie van Anderlecht verzekeren.

Want ook na de 1-0 kon Apoel amper een kans versieren tegen de Bruselse defensie die al wekenlang niet te vermurwen is. Anderlecht stoot zo voor het eerst in 20 jaar door naar de kwartfinale van een Europa League. Vrijdag weten de Brusselaars tegen wie ze het dan opnemen. Met namen zoals Ajax, Manchester United of Besiktas kan er alvast een aantrekkelijke affiche uit de bus komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni