© rsca.be

Anderlecht roert zich op de transfermarkt met Gerkens en Sels

MD
© BRUZZ
20/06/2017

RSC Anderlecht werkt volop aan versterkingen om ook volgend seizoen een gooi te kunnen doen naar een nieuwe landstitel. De Brusselaars haalden net de 22-jarige middenvelder Pieter Gerkens weg bij STVV voor ongeveer 1,5 miljoen euro, maar heeft ook zijn zinnen op een nieuwe keeper gezet. Een deal met ex-Gentenaar Matz Sels voor een uitleenbeurt van één seizoen zou in de maak zijn.

RSC zag meteen na het seizoen zijn goudhaantje vertrekken: Youri Tielemans maakte zijn droomtransfer naar AS Monaco waar voor een som van ongeveer 25 miljoen euro. Anderlecht wist meteen wat te doen met het vrijgekomen budget en koos ervoor om oudgediende Sven Kums terug te halen naar het Astridpark. De Brusselaars betaalden ongeveer 6 miljoen euro aan Watford en schotelden Kums een vijfjarig contract voor.

Waar Kums voor Anderlecht een oplossing op de eerder korte termijn is - Kums is bijna 30 -, wordt er ook aan de jeugd gedacht. RSCA versterkte zich zonet met Pieter Gerkens, een 22-jarige middenvelder die zijn opleiding bij KRC Genk genoot maar daarna naar STVV trok. Afgelopen seizoen speelde Gerkens daar de pannen van het dak met 14 goals.

Ook een derde versterking zal niet lang op zich laten wachten. Huidig doelman Frank Boeckx beleefde dan wel een topseizoen in zijn tweede jeugd bij de club, toch is coach Weiler er niet gerust op. Hij wil daarom Matz Sels, ex-Gentenaar en momenteel actief bij de Engelse tweedeklasser Newcastle, aantrekken. De doelman zou al zijn medische testen bij Anderlecht achter de rug hebben, een uitleenbeurt van minstens één seizoen zou eerstdaags aangekondigd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni