Anderlecht-spits Teodorczyk wordt twee wedstrijden geschorst

© Belga
07/11/2017

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk twee speeldagen geschorst en een boete van 800 euro opgelegd.

Teodorczyk is geschorst voor de verplaatsing naar Moeskroen (18/11) en de thuismatch tegen KV Kortrijk (26/11). De Poolse aanvaller werd op slag van rust van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen KRC Genk op de elfde speeldag van de bal gezet door Joseph Aidoo. 'Teo' wilde het leer heroveren, maar de stevige Ghanese verdediger hield stand. Tot groot ongenoegen van Teodorczyk, die natrapte richting Aidoo.

Scheidsrechter Bart Vertenten hield het op een gele kaart, maar gaf nadien toe dat een rode kaart op zijn plaats was geweest. Via de Reviewcommissie kreeg het natrappen toch nog een disciplinair staartje.

Oostende-middenvelder Andile Ernest Jali van KV Oostende krijgt dezelfde sanctie. De Zuid-Afrikaanse middenvelder ging in het begin van de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (4-2) ter hoogte van het middenveld op de kuit van Sander Coopman staan.

Zowel RSC Anderlecht als KV Oostende kunnen nog beroep aantekenen tegen de sancties. Dat wordt dan vrijdag behandeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni