Anderlecht staat nu al voor cruciaal duel tegen Celtic

© Belga
25/09/2017

Woensdag ontvangt Anderlecht op de tweede speeldag van de Champions League in groep B de Schotse kampioen Celtic. Voor beide teams is het een cruciale match met het oog op de derde plaats in de groep.

Anderlecht (3-0 bij Bayern München) en Celtic (0-5 tegen Paris Saint-Germain) verloren op de openingsspeeldag kansloos. Omdat Bayern en PSG naar alle waarschijnlijkheid in de Champions League zullen overwinteren, komt het er voor paars-wit op aan om in de onderlinge duels met Celtic het verschil te maken, en zo een optie te nemen op de derde plaats in de poule.

Die levert immers een ticket op voor de 16e finales van de Europa League. Maar Anderlecht loopt voor de komst van Celtic niet over van het vertrouwen. Het vertrek van coach René Weiler zindert nog na en zijn (voorlopige) opvolger Nicolas Frutos kon zijn team het afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren niet naar een hoger niveau tillen.

Celtic heeft vertrouwen
De Brusselaars wonnen na een heel middelmatige prestatie pas na twee late treffers met 1-2. Frutos mist tegen Celtic bovendien Sven Kums, die geschorst is na zijn rode kaart op Bayern. Celtic zakt met meer vertrouwen af naar het Astridpark. De Schotse kampioen gaat op zijn elan van vorig seizoen door en voert na zeven speeldagen de stand aan met negentien punten.

Afgelopen weekend won het team van trainer Brendan Rodgers nog 'The Old Firm' tegen eeuwige rivaal Rangers met 0-2. Voor Celtic-verdediger Dedryck Boyata wordt het ongetwijfeld een speciale wedstrijd. De 26-jarige Brusselaar, die de afgelopen maanden out was met een knieblessure maar nu opnieuw fit is, keert terug naar zijn thuisstad. De drievoudig Rode Duivel speelde bij de jeugd bij Sint-Joost, White Star Woluwe en Brussels.

In de andere partij in groep B speelt PSG in het Parc des Princes de kraker tegen Bayern München. PSG en Bayern tellen na een speeldag drie punten, Anderlecht en Celtic nul.

Zulte Waregem, de enige Belgische vertegenwoordiger in de Europa League, trekt donderdag voor zijn wedstrijd van de tweede speeldag naar het Lazio Rome van Jordan Lukaku. Op hetzelfde moment ontvangt Nice in groep K Vitesse. Zulte Waregem kreeg op de openingsspeeldag een oplawaai van Nice (1-5), terwijl Lazio met 2-3 won in Vitesse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni