vanhaezebrouck

Anderlecht tegen Bayern in wedstrijd van de laatste kans

© Belga
21/11/2017

Landskampioen RSC Anderlecht staat woensdagavond op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League tegen de Duitse Rekordmeister Bayern München voor de wedstrijd van de laatste kans.

Paars-wit is dit seizoen het enige team dat nog niet kon scoren in de Champions League en hoopt daar tegen het al geplaatste Bayern verandering in te brengen. Om in de running te blijven voor de derde plaats en een stek in de zestiende finales van de Europa League na de winterstop, moeten ze minstens een even goed resultaat neerzetten als Celtic op bezoek bij Paris Saint-Germain, dat op zijn beurt met Bayern verwikkeld is in een strijd om de groepswinst.

Om alsnog op de derde plaats te kunnen eindigen, moet er om de achterstand van drie punten ongedaan te maken eigenlijk vier op zes gepakt worden in de laatste twee wedstrijden, op voorwaarde dat Celtic woensdag verliest in Parijs.

Er moet dus een resultaat neergezet worden tegen Bayern, Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck omschreef het als "de laatste strohalm proberen te grijpen". Paars-wit verloor op de openingsspeeldag op bezoek bij de 'Rekordmeister' met 3-0, maar mag zich wel optrekken aan het geleverde spel in München, waar er ondanks de vroege uitsluiting van Sven Kums wel tot het einde gestreden werd, en de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Intussen is er zowel bij Anderlecht als Bayern een nieuwe coach aan de slag, wat in beide gevallen tot meer puntengewin heeft geleid. Hein Vanhaezebrouck is echter nog zoekende bij Anderlecht en hoopt met een referentiematch de trein definitief op de rails te krijgen. Het kampioenenbal blijft echter een lastig verhaal in Brussel, de laatste thuiszege dateert al van november 2014 tegen Galatasaray. Bij het laatste bezoek van Bayern München aan het Astridpark kwamen de Duitsers in 2008 met 0-5 winnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni