Anderlecht-verdediger Spajic blijft geschorst tegen Brugge

© Belga
09/12/2016

RSC Anderlecht zal het in de topper van zondag tegen Club Brugge en in de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen (18 december) zonder Uros Spajic moeten stellen. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigde vrijdag de drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief, en 1.200 euro boete voor de Servische verdediger van paars-wit. Spajic wordt gestraft voor een elleboogstoot in het gezicht van Moeskroen-speler Trezeguet.

In de door Anderlecht met 7-0 gewonnen thuismatch tegen Excel Moeskroen op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League deelde Spajic na twee derde van de wedstrijd en bij een 4-0 stand een elleboogstoot uit aan Trezeguet. De bezoekers zagen er een duidelijke overtreding in, die hen eveneens een strafschop had kunnen opleveren. Scheidsrechter Alexandre Boucaut bestrafte de fase echter niet, maar de Reviewcommissie kon niet leven met die beoordeling van de ref en maakte de zaak aanhangig bij het Bondsparket. Procureur Chris Vandenbossche vroeg afgelopen dinsdag voor de Geschillencommissie drie speeldagen effectieve schorsing, waarvan één met uitstel. De commissie bestendigde die vordering, tot ongenoegen van RSC Anderlecht. De recordkampioen tekende beroep aan, maar dat wierp geen vruchten af. De Geschillencommissie Hoger Beroep vond het beroep van RSCA "ongegrond" en behield de sanctie.

"De analyse van de Reviewcommissie wordt bevestigd door de tv-beelden: Spajic geeft een vrijwillige elleboogstoot aan Trezeguet, wiens fysieke integriteit in gevaar wordt gebracht. Vreemd genoeg reageert de wedstrijdleiding niet op de fase. De scheidsrechter heeft zich dan ook vergist in de beoordeling ervan", klinkt het in het vonnis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni