Supporters Anderlecht c RSCA
© rsca

Anderlecht verkwanselt twee punten bij Eupen

21/08/2016

Voetbalclub RSCA heeft zondagmiddag gelijkgespeeld in en tegen Eupen. Het werd 2-2. De Brusselaars kwamen twee keer op voorsprong, maar telkens haalde Eupen de achterstand op. Nieuwkomers Capel en Teodorczyk scoorden de Anderlechtse goals.

Na de 0-0 op Stayen vorige week is het de tweede puntendeling op een rij voor de manschappen van René Weiler.

Ondanks de knappe uitoverwinning donderdag bij Slavia Praag koos René Weiler er tegen Eupen opnieuw voor zijn team helemaal door elkaar te husselen. Zonder de naar Sampdoria vertrokken Praet en de gepasseerde N'Sakala begon Anderlecht opperbest aan de Kehrweg.

Na 21 minuten vond kapitein Hanni in de zestien Diego Capel, en de nieuwkomer bekroonde zijn eerste basisplaats met een eerste treffer, 0-1. Een tweede doelpunt hing zelfs in de lucht, maar Tielemans zag zijn vrije trap, dwars door de Eupense muur, op de paal uiteenspatten.

Aan de overkant was het na 41 minuten wel raak. Sylla rondde het voorbereidende werk van Lazare en Onyekuru knap af en het stond 1-1. De nieuwkomers in eerste klasse hadden zelfs met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar Ocansey liet een minuutje later, alleen voor Roef, een dot van een kans liggen.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Brusselaars. Hanni kreeg te veel ruimte en legde aan. Van Crombrugge pareerde, maar Teodorczyk was goed gevolgd en vlamde de 1-2 tegen de touwen.

Anderlecht leek op weg naar de drie punten, maar moest tien punten voor tijd toch nog een owngoal incasseren. Lazare trapte van buiten de zestien, via het been van Dendoncker, tegen de paal, maar zag de bal via het hoofd van Roef alsnog in doel caprioleren. Anderlecht verzuimt zo samen met Zulte Waregem (10 punten) aan de leiding te komen. Paars-wit is tweede met 8 punten.